Jakie okna aby zapobiec zawilgoceniu mieszkania?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

19 stycznia 2014, 14:02

Zgadzam sie: good 0 bad

miałam problem z wilgocią w mieszkaniu. Podczas stosowania pochłaniacza wilgoci zauważyłam, że dużo wody jest zbierane ale musiałam wydawać dużo pieniędzy na wkłady. Po zamontowaniu nawiewników w oknach plastikowych mam spokój i nie wracam do tematu. Dużo informacji na temat usuwania wilgoci polecam www.nawiew.eu ponieważ są pokazane grzyby oraz pleśnie !

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 stycznia 2014, 08:58

Ja zdecydowałem się na okna firmy Internorm.Wybrałem drewniano-aluminiowe.Okna mają wbudowany wywietrznik I-tec stale zaopatruje pomieszczenie w świerze powietrze.Dzieki temu nie dochodzi do tworzenia się pleśni w domu.Poza tym okna są łądne i bardzo nowoczesne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 kwietnia 2015, 11:18

Okna z pewnością mają ogromne znaczenie, tak popularne w dzisiejszych czasach plastiki przegrywają z oknami drewnianymi, które teraz uchodzą za luksus, mam taką radę, może komuś się przyda, ja do szaf z ubraniami w okresie zimowych, gdy mam największy problem z wilgocią, wrzucam kilka saszetek http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/ , pomaga idealnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2015, 18:41

Proste, że każde okna – jeśli nie będzie odpowiedniej wentylacji w mieszkaniu – będą powodowały wilgoć. Ja mam okna z drutexu, sprawują się bardzo dobrze – ale mieszkanie jest regularnie w ciągu dnia kilka razy wietrzone.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 maja 2015, 23:54

Może coś odpowiedniego znajdziesz w ofercie http://fixokna.pl/oferta/okna/. Przy okazji nie tylko okna ale i fachowa porada. :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 grudnia 2015, 09:57

W zasadzie niezależnie od tego na jaką firmę się zdecydujecie,to warto pomyśleć: raz o odpowiedniej izolacji,dogrzaniu budynku,mieszkania,a dwa o nawiewnikach okiennych i sprawnej wentylacji dzięki której w praktyce unikniecie wilgoci.

www.HurtOkien.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

13 grudnia 2015, 14:16

Najważniejsze jest tak naprawdę odpowiednie dobranie "szyb" często w TBS jest montowane najtańsze okno, które nie nadaje się do mieszkania i przez które powstaje zawilgocenie. A jakie konkretnie to najlepiej wybrac się już do dystrybutora czy producenta nie wiem skąd jesteście, ale osoby z Bytomia mogę odesłać do Budvar Centrum na Wrocławskiej 14/9. Ewentualnie osoby z innych miast można poszukać PH lub kontaktować się bezpośrednio przez stronę - http://www.budvar.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2015, 09:04

To też racja,rodzaj i jakość szkła maja znaczenie,ale pamiętajmy że przede wszystkim warto postawić na odpowiednią wentylację plus dogrzanie całego budynku,wtedy problem wilgoci nie będzie nas dotyczył.

www.KupujDrzwi.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2021, 01:52

teraz jest na szczęscie dobry wybór na rynku

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2021, 13:51

W zawilgoconych pomieszczeniach trzeba przede wszystkim zadbać o sprawną wentylację, a okna nie mogą być zbyt szczelne. Najlepiej, aby były zaopatrzone w specjalne nawiewniki, które reagując na różnicę ciśnień lub nadmiar wilgoci samoczynnie wspomagają naturalną wentylację. Takie rozwiązania można znaleźć np. w oknach Schuco. Tutaj można poczytać więcej na ich temat: https://marsel.com.pl/products/#?cat=akcesori a

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 510

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >