Jakie okna wybrać?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 57 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  12 13 14 15 16  ▸  ▸▸

19 października 2016, 17:01

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik jgraniecki napisał: Siostra buduje dom, jest na etapie zakladania okien.
Niestety

pogubila sie w ofertach zupelnie. Drewniane czy pcv?
Przyciemniane

czy nie? itp, itd? Prosze podzielcie sie doswiadczeniami,
moze

dzieki temu uda jej sie na cos zdecydowac
Użytkownik jgraniecki napisał: Siostra buduje dom, jest na etapie zakladania okien.
Niestety

Przyciemniane

moze

Niestety

Przyciemniane

moze

Jak PCV to tylko systemy okienne które produkuje firma Stolmar z Bydgoszczy. Ostatnio mój szef korzystał i był bardzo zadowolony.Zachęcam do zapoznania się z produktami które oferują ze względu na wysoka jakość i nowoczesną technologię :
http://stolmar24.com/okna-pvc/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 października 2016, 18:38

Ja postawiłem na PCV i to był mądry wybór, bo dzięki temu zostało mi trochę pieniędzy na niespodziewane wydatki, jakie pojawiły się pod koniec remontu. No i poza tym przekonały mnie dobre uszczelki, które wyglądały na dosyć solidne, by nie odpaść po kilku otwarciach okna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2016, 20:38

Sprawdzajcie zawsze nie tylko cennik, ale przede wszystkim specyfikację okien, to podstawa. Zerknijcie sobie na porównywarki też różne porównywarki. Pamiętajcie też o dobrym montażu, który jest drugą podstawą :)

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2016, 08:29

Jeśli chodzi o montaż okien sam jestem po takiej wymianie http://dachybialystok.pl/okna-dachowe/montaz/ Generalnie warto zapoznać się z wieloma ofertami. Nie ma sensu trzymać się kurczowo jednej marki, gdyż nie mam osobiście przekonania, że są firmy, które bazują na doświadczeniu i nowatorskiemu podejściu do tematu, niż w przypadku samej marki.

Ten post był edytowany przez celestenek dnia: 4 listopada 2016, 08:30
Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2016, 10:13

Ja postawiłbym przede wszystkim na wysoka jakość oraz solidność wykonania danych okien, ale na początek podaj jaki budżet jesteś w stanie przeznaczyć na ich zakup i wtedy będzie zdecydowanie łatwiej. Poszukiwania zacznij od ODB.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2016, 11:35

Witam wszystkich,

Osobiście jakiś czas temu miałem podobny dylemat. Wybrać okna plastykowe czy drewniane i jakiego producenta. Ostatecznie padł wybór na okna pvc Budvar. Wybrałem plastykowe , bowiem były tańsze od drewnianych.Powyższy producent przekonał mnie do siebie tym ,że okna posiadają kilka innowacji np. w swoich profilach nie stosują ołowiu , bądź stosują trzecią uszczelkę. Więcej informacji można przeczytać na http://www.budvarcentrum.pl/p/ad-md-trzy-uszczelki-dwie-uszc zelki-budvar-centrum

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2016, 15:13

wybór producenta był dla mnie nielada zadaniem bo chciałem zainwestować w okna, które będą mi służyły długie lata. poszukałem firm na pkt.pl potem pojezdzilem po kilku i dokładnie obejrzałem okna plus wypytałem o wszystkie szczegóły typu termoizolacja i inne parametry.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 06:49

ja lubię drewno, w domu mam porządne panele drewniane na podłodze, a co do okien to wybrałem sobie w http://www.stoberg.pl/ właśnie drewniane

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 13:36

Równie ważnym elementem jak wybór samego okna jest jego prawidłowe energooszczędne zamontowanie. Obecny standard energooszczędnych budynków, wymaga aby okna były instalowane w warstwie izolacyjnej (styropianie). Taki montaż jest nowością, dlatego zachęcam do zapoznania się ze schematem jego prawidłowego wykonania , który jest dostępny pod adresem : http://knauf-industries.pl/program,showroom,styropiany-zasto sowania.html

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2016, 21:56

Dłuuugo dumałam nad tym jakie wybrac okna do domu, w końcu staneło na drewnianych od http://urzedowski.pl/ :) zadecydowała jakość wykonania i świetne gatunki drzew z których produkowane są okna.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 57 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  12 13 14 15 16  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 161

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >