Jakie okna wybrać?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 57 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  36 37 38 39 40  ▸  ▸▸

14 listopada 2021, 12:53

Zgadzam sie: good 0 bad

Myślę, że wybór okien zależy od założonego budżetu oraz gustu. Warto wziąć pod uwagę także właściwości izolacyjne i akustyczne. Ja zdecydowałem się na okna PVC Primo od firmy https://olb24.pl/pl/p/Wycena-Okno-PVC-PRIMO/5 21. Cechują się szeroką gamą kolorów, prostym profilem oraz dodatkowymi zaczepami antywyważeniowymi. Jestem bardzo z nich zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2021, 01:25

Wybor na pewno nie jest prosty z tego względu, że modeli okien jest ogromnie dużo w dzisiejszych czasach. Ja chyba jakbym miał jeszcze raz wybierać czy wymieniać okna na nowe to zdecydowane wziąłbym aluminiowe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2021, 05:31

My mamy okna PCV z firmy Jezierki - https://jezierski.com.pl/. Najpierw myśleliśmy o oknach drewniane, ale sa one bardzo dobre, a te które wybraliśmy plastikowe są tańsze, a mają równie dobre parametry jeśli chodzi o szczelność i izolację. Poza tym są to okna wykonane z wysokiej jakości elementów dostarczanych przez znanych i cenionych na całym świecie producentów.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2021, 16:25

Wybór okien do mojego mieszkania nie był łatwy ale zdecydowałem się ostatecznie na pcv. Tam stosunek jakości do ceny był najlepszy, ważne też żeby montaż był profesjonalny, tutaj https://okna-internorm.pl/dlaczego-warto/mont az o tym możecie więcej poczytać.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2021, 22:15

Też przekonuje się powoli do aluminiowych, bo prezentują się naprawdę elegancko, co więcej są trwałe. Na przykład model MB 86 SI z Drutexu ma podwyższoną izolacyjnością termiczną. Okna są bardzo smukłe, nowoczesnie się prezentują. Nie wiem, jak dla nas, ale dla mnie design jest równie ważny jak parametry.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 listopada 2021, 13:01

Użytkownik Gość: maszkaa napisał: Też przekonuje się powoli do aluminiowych, bo prezentują
się naprawdę elegancko, co więcej są trwałe. Na
przykład model MB 86 SI z Drutexu ma podwyższoną
izolacyjnością termiczną. Okna są bardzo smukłe,
nowoczesnie się prezentują. Nie wiem, jak dla nas, ale dla
mnie design jest równie ważny jak parametry.

No też tak myśle, nie każdy przywiązuje wagę do designu, ale ja akurat lubie jak wszystko ze sobą gra na 100%. A od nich okna akurat mi sie podobają, bo mają smukłe i zaokrąglone kształty profili.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2021, 12:33

Żeby dobrze wybrać okna polecam Wam najpierw wejść na stronę https://oknainternorm.pl/poradnik/okna-pasywn e-porozmawiaj-z-ekspertem dowiecie się wtedy co to są okna pasywne i na co trzeba szczególnie zwracać uwagę przy ich wyborze.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2021, 13:41

Okna z PVC są znacznie praktyczniejsze, niż drewniane. Nie wymagają właściwie żadnej konserwacji i nie ulegają wypaczaniu czy rozszczelnieniu. Oczywiście, jeśli są wykonane w dobrych systemach. Jezierski to dobry wybór, bo używają sprawdzonych systemów Schuco, podobnie jak np. Awilux. My zamawialiśmy akurat całą stolarkę w Awiluxie, bo mamy bliżej do ich salonu. Obydwie firmy są godne polecenia także jeśli chodzi o obsługę klienta czy sprawny montaż.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2021, 19:33

Drewniane okna mają teraz wzmacniane konstrukcje, są zaopatrzone w specjalne listwy zabezpieczające drewno przed promieniowaniem uv i wodą, także wcale nie jest to takie złe rozwiązanie, jak może się wydawac.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2021, 15:19

W https://oknadrzwi.eu/ jest dobra oferta na stolarkę, myśle, że bez problemu właśnie kupimy wszystko to, co nam jest niezbędne, w dobrej cenie, dobrej jakości. Firma jest na rynku już dość długo i faktycznie dzięki temu komfort cieplny w domu jest zachowany. Szukałem w dobrej cenie okien do domu pasywnego i bez problemu udało mi się takie okna kupić

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 57 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  36 37 38 39 40  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (4)

gości: 187

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >