Gość: MichaelTes praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline pozytywka fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Dolny89 inżynier
|
Bardzo fajnie wygląda elewacja z deski kompozytowej. Ja taką zamówiłem w http://www.eko-deska.pl/. |
| |
offline Enegen.pl inżynier
|
|
| |
Gość: jolero praktykant |
Płytki klinkierowe klejone bezpośrednio do ściany, ewentualnie na ruszcie stalowym jeżeli mamy docieplenie. U mnie jest opaska z płytek Terca 180 cm, na ruszcie odsuniętym od docieplenia o 2 cm. Tyle wystarczy, żeby docieplenie miało przepływ powietrza i żeby nie stracić parametrów paroizolacyjności. Klejenie bezpośrednio do styropianu czy wełny to może i tańsza opcja, ale tracimy właśnie możliwość odprowadzania pary ze ściany (klinkier ma niską paroprzepuszczalność), a przy okazji taka konstrukcja jest dość słaba, bo docieplenie może pracować pod wpływem wilgoci albo temperatury. Płytki mogą więc odpadać. Na ruszcie będzie to znacznie bardziej trwałe rozwiązanie. |
| |
Reklamy Google |
Jakie płytki na zewnątrz domu?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....