Jakie drzewa owocowe?

« Powrót do grupy: Pielęgnacja ogrodu

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

7 maja 2015, 10:48

Zgadzam sie: good 0 bad

Wiśnia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 czerwca 2015, 23:51

Słuchajcie, mam pytanie do osób, które posiadają w ogrodzie drzewa owocowe. Macie problemy z ptakami? Mi rok temu praktycznie wszystkie drzewa ogołociły.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 czerwca 2015, 16:27

Użytkownik waku napisał: Słuchajcie, mam pytanie do osób, które posiadają w
ogrodzie drzewa owocowe. Macie problemy z ptakami? Mi rok
temu praktycznie wszystkie drzewa ogołociły.

Mamy, ale jakoś sobie radzimy. Niestety to jest problem wszystkich, co mają wiśnie, czereśnie, winogrona czy borówkę amerykańską.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2015, 23:58

I stosujesz jakąś ochronę? Odstraszacze, siatki?

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lipca 2015, 08:12

Użytkownik waku napisał: I stosujesz jakąś ochronę? Odstraszacze, siatki?

Ja mam głównie czereśnie i stosuję siatki ochronne z symaru. To są siatki z oczkami 25x25mm – dobrze zabezpieczają przed szpakami i kwiczołami.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2015, 22:28

Z krzewów to porzeczka i agrest. Z drzewek to wiśnia albo czereśnia.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2015, 10:11

Odnośnie ptaków, to miałem problemy ze szpakami. Jednego roku zjadły mi czereśnie i praktycznie wyczyściły aronię. Niestety ciężka walka była z nimi. Pewnego dnia same się wyniosły. Tego roku ich nie widziałem. Co do ochrony stosowałem na aronię siatki, to trochę ocalało :) . Pomysł znalazłem na serwisie dotyczącym rolnictwa, fajne porady tam mają. Tu macie ich wizytówkę http://agropolska.sitey.me/. Może się przyda komuś :)

Ten post był edytowany przez Andrzej1456 dnia: 29 października 2015, 10:11
Zgłoś | Cytuj | Link

21 marca 2016, 09:20

Jeżeli szukacie ciekawych odmian drzewek owocowych w rozsądnej cenie,to zapraszamy na www.FutureGardens.pl teraz wybór jest naprawdę szeroki,plus do tego rozsądne ceny.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2016, 00:44

Szara reneta - stara odmiana jabłoni o kwaskowatym smaku, idealna na szarlotkę. Ze starych odmian jabłek pyszne są jeszcze malinówki i papierówki, szkoda, że teraz juz nie są popularne.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2016, 13:37

W zasadzie wszystko zależy tylko i wyłącznie od nas,od tego jakie drzewka chcemy mieć w swoim ogrodzie,czasem jednak pielęgnacja różnych gatunków jest bardzo zaawansowana jak w przypadku limonki czy bananowca,musimy mieć ten fakt na uwadze.

www.Drewnolandia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sensowny zbiornik na deszczówkę Liczba postów: 9 Grupa: Pielęgnacja... W przypadku kiedy chcesz oszczędzać wodę i dbać o środowisko? Zajrzyj na https://ekozbiorniki.pl/kategoria/zbiorn iki-do-wody/. W ich ofercie znajdziesz różne zb...
  • Jak dbać o swój ogród? Liczba postów: 455 Grupa: Pielęgnacja... Szukając dobrej hurtowni, gdzie będziecie mogli kupić wyposażenie ogrodowe typu sekatory, piły, nożyce do trawy, ale również sprzętu jak kosiarki, podkaszarki,....
  • Części do systemów nawodnienia Liczba postów: 4 Grupa: Pielęgnacja... Gdzie kupujecie na swoje uprawy części do systemów nawadniających, jak coś trzeba naprawić? Macie jakichś sprawdzonych dostawców, których ewentualnie możecie po...
  • Prace ogrodowe Liczba postów: 41 Grupa: Pielęgnacja... Jeśli szukasz firmy od której będziesz mógł zamówić tablice informacyjne zajrzyj tutaj https://konarch.pl/kategoria/tablice-inf ormacyjne/ Według mnie ta oferta....
  • Jaka kosiarka do trawy? Liczba postów: 112 Grupa: Pielęgnacja... Zdecydowanie przyda się dobrej jakości narzędzia, elektronarzędzia oraz osprzęt do realizacji prac ogrodowych. Na pewno warto będzie sprawdzić ofertę hurtowni C...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 376

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >