Jakie drzwi antywłamaniowe do mieszkania najlepsze?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

19 sierpnia 2012, 12:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Uwaga na Chińskie drzwi antywłamaniowe te za 399 do 599 zł kolega wyżej wie nie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 kwietnia 2013, 11:19

Witam, widze ozywiona dyskusje na temat drzwi... raczej na niskim poziomie

dobre drzwi antywlamaniowe powinny byc robione na miare (dopasowane do otworu i rodzaju sciany-muru) i na indywidualne zamowienie... (nikt oprocz mnie i klienta nie zna konstrukcji drzwi rodzaju mocowan futryny, zamkow i taki innych techniczych spraw ktore w powszechnie stosowanych drzwiach sa ogolnie znane...kazdy kto sie interesuje np wlamywach ;-) wie jakie zamki sa w drzwiach gerda delta dierre porta itp...i jakiej te drzwi sa konstrukcji

..."jak wiem jak to jest zubdowane to potrafie to sforsowac a jak nie wiem to szkoda czasu zeby sie tego uczyc na miejscu pod drzwiami... latwije isc tam gdzie sie zna drzwi, zamki i wiedziec czego mozna sie spodziewac"...

cena wyjsiowa to jakies 3 tys z montazem na terenie warszawy... ale trzeba pamietac ze za dobra wkładke do drzwi mozna zaplacic od 250zl do 1500zl lub wiecej

cena drzwi zawsze zalezy od zamkow i konstrukci oraz rodzaju wykonczeń ... kazdy ma takie drzwi na jakie moze sobie pozwolic (ile wydasz takie bedziesz mial drzwi)

jestem niezaleznym doradca ds zabezpieczeń i uwazam ze znam sie dobrze na tym co robie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 czerwca 2013, 13:05

wydaję mi się, że można jeszcze zainwestować w wzmacniane zamki, gwarantują one dodatkową ochronę przed włamywaczami

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lipca 2013, 16:49

według mnie warto wybrać się po prostu na Międzynarodowe Targi Technologii Produkcji Okien i Drzwi w Warszawie, które odbywać się będą 10.09-12.09'13 r. i tam dowiedzieć się więcej na temat drzwi, okazja jest tym bardziej niebywała, bo rejestracja dla odwiedzających jest darmowa: http://targiprodukcjiokienidrzwi.pl/zwiedzaja cy/rejestracja-on-line/

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2013, 08:28

Użytkownik Gość: matrioszek napisał: wydaję mi się, że można jeszcze zainwestować w wzmacniane zamki,
gwarantują one dodatkową ochronę przed włamywaczami

Zamki na pewno, wiadomo. Jednak jestem zdania, ze jak drzwi są kiepskie, to zamki niewiele dadzą. W związku z tym wolałem zainwestować w porządne stalowe drzwi zewnętrzne antywłamaniowe. Kupiłem je w sklepie berlux. Sprzedawcy doradzili, że będę zadowolony i mieli rację.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 lipca 2013, 15:58

Polecam usługi tego Pana jak mało kto zna się na tym co robi, mało teraz takich którym można zaufać w takich sprawach... większość "wciska kit" byle coś sprzedać

Użytkownik Gość: atron 508108428 napisał: Witam, widze ozywiona dyskusje na temat drzwi... raczej na
niskim poziomie

dobre drzwi antywlamaniowe powinny byc robione na miare
(dopasowane do otworu i rodzaju sciany-muru) i na
indywidualne zamowienie... (nikt oprocz mnie i klienta nie
zna konstrukcji drzwi rodzaju mocowan futryny, zamkow i taki
innych techniczych spraw ktore w powszechnie stosowanych
drzwiach sa ogolnie znane...kazdy kto sie interesuje np
wlamywach ;-) wie jakie zamki sa w drzwiach gerda delta
dierre porta itp...i jakiej te drzwi sa konstrukcji

..."jak wiem jak to jest zubdowane to potrafie to sforsowac
a jak nie wiem to szkoda czasu zeby sie tego uczyc na
miejscu pod drzwiami... latwije isc tam gdzie sie zna drzwi,
zamki i wiedziec czego mozna sie spodziewac"...

cena wyjsiowa to jakies 3 tys z montazem na terenie
warszawy... ale trzeba pamietac ze za dobra wkładke do
drzwi mozna zaplacic od 250zl do 1500zl lub wiecej

cena drzwi zawsze zalezy od zamkow i konstrukci oraz rodzaju
wykonczeń ... kazdy ma takie drzwi na jakie moze sobie
pozwolic (ile wydasz takie bedziesz mial drzwi)

jestem niezaleznym doradca ds zabezpieczeń i uwazam ze znam
sie dobrze na tym co robie.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 sierpnia 2013, 08:04

Skoro wszyscy dzielą się swoimi doświadczeniem to ja i coś naskrobię :) Po tym jak mi się włamali do mieszkania przez drzwi w biały dzień stwierdziłem że pora zainwestować w porządne drzwi antywłamaniowe. Sprawiłem sobie takie za 4 tys. dodatkowym zamkiem trzyryglowym, wizjerem i ryglami przeciwwyważeniowymi. Myślę, że takich drzwi nic nie ruszy :) Kupiłem je w Hardmet w Łomiankach.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2013, 11:32

Powiem Wam, że też mam takie drzwi (z tych tanich) i drzwi same w sobie nie są złe, tylko wkładają do nich zamki i klamki najtańszego sortu. Jak się w necie poszuka, to można znaleźć wzmocnione w lepszej jakości. Bo Chińczyk robi i tanie i droższe, a że Polacy w większości chcą tanich to sami sobie winni. Ja znalazłem pasujące stalowe klamki i wzmocnione zamki, już po samej wadze widać różnice. Ja kogoś interesuje to tam mozna to kupić http://www.e-zamki.pl/pl/p/Klamki-do-chinskich-drzwi-KL-H2-P rawe/27 i zamek http://www.e-zamki.pl/pl/p/Zamek-wpuszczany-dolny-ZW-2/13

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2013, 20:46

Jak ktoś szuka dobrych drzwi antywłamaniowych, to polecam zwrócić uwagę - nie będę oryginalny - na Gerdę. Mają dobre zamki. Dla wprawionego złodzieja ostatecznie każdy zamek w końcu ulegnie, ale jednak jedne stawiają większych opór, a inne mniejszy. Poza tym w innych elementach też dobrze sobie radzą drzwi Gerdy.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2014, 12:06

Jeżęli chodzi o mieszkanie, to braliście dotacje z MDM?:
http://mieszkaniedlamlodych.com/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 16 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...
  • Drzwi balkonowe przesuwane? Liczba postów: 42 Grupa: Montujemy o... Jeśli system podnoszono-przesuwny, to w grę wchodzi tylko Schuco LivIngSlide. Skrzydła poruszają się lekko i niemal bezgłośnie, a system uszczelek zapewnia maks...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 89

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >