Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  15 16 17 18 19  ▸  ▸▸

29 listopada 2016, 19:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik piotrsaggan napisał: Okej, a powiedzcie mi na jakiej zasadzie dobieracie ekipię
montażową? Decydujecie się na skorzystanie z usług
firmy, która sprzedaje wam drzwi, czy raczej szukacie na
własną rękę?

Kupując drzwi z montażem możesz zapłacić niższy VAT. Do ceny netto drzwi należy doliczyć koszty montażu i dodać 8% VAT. Jeśli kupujesz drzwi osobno to płacisz 23% VAT + koszy montażu i do tego 8% VAT. Opłaca się zdecydowanie bardziej szukać punktu z ekipą montażystów do dyspozycji Klienta.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 listopada 2016, 22:04

acha... Katalogowe ceny brutto w ten czas nie obowiązują? Przykład, 4 drzwi po 500, 500 montaż, doliczam 80, nie 230? Gwarancja obowiązuje?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2016, 06:48

drzwi zewnętrzne na pewno muszą być solidne, nie można wybrać byle czego, warto postawić na sprawdzone marki, dobra oferta na drzwi jest u http://www.stoberg.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 14:49

Oczywiście, drzwi zewnętrzne są bardziej wymagające, niż drzwi wewnętrzne. Promienie słoneczne, zmiana temperatur, wilgotność robią swoje. Dlatego też warto trochę poczytać o drzwiach, zanim udamy się do sklepu. Podobnie każda firma ma różne rozwiązania, które ułatwiają użytkowanie drzwi, a nie każdy sprzedawca poinformuje o nich.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 15:21

Użytkownik Gość: bacaa napisał: acha... Katalogowe ceny brutto w ten czas nie obowiązują?
Przykład, 4 drzwi po 500, 500 montaż, doliczam 80, nie
230? Gwarancja obowiązuje?

Dobrze kombinujesz. Wszystko się zgadza - tylko ceny się nie zgadzają. 4 x 500 + 500 to nie jest 1000pln. Gwarancja liczy się.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 grudnia 2016, 17:04

Użytkownik Gość: bacaa napisał: acha... Katalogowe ceny brutto w ten czas nie obowiązują?

Coś pokręciłaś. Kolega w poście wyżej wszystko wyjaśnił jak to się liczy. Oszczędności po które warto sięgnąć, bo przy jednych drzwiach za 1000zł różnica gwarantuje oszczędność na poziomie 155zł. Różnicę można zainwestować np w doposażenie drzwi w lepsze wkładki.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 grudnia 2016, 22:06

jeśli szukasz naprawdę dobrych i niezwykłych jakościowo drzwi, to poleam sprawdzić ofere http://urzedowski.pl/ - pod względem jakości to na pewno cie nie zawiodą.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2016, 11:42

Co znaczy "niezwykłe jakościowo"? Urzędowski ma dobre drzwi i okna, jednak cena jest wysoka. Są dobrej jakości, ale niezwykłości tam nie widać. W tej cenie też z drewnianych można znaleźć np. Stolpaw Stolterm, z Dierre. I tak moim zdaniem lepiej uderzyć w drzwi stalowe energooszczędne. Dobre stalówki dobrego producenta są też solidne jakościowo, przy dobrym stosunku ceny do jakości.Wybierając np. Termo Prestige również będziesz zadowolony, drzwi ciepłe, a wydatek znacznie mniejszy.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 grudnia 2016, 14:06

Użytkownik theme napisał: Użytkownik Gość: bacaa napisał:
acha... Katalogowe ceny
brutto w ten czas nie obowiązują?

Chyba nie zrozumiałaś kolegi. Ceny brutto w katalogu
muszą być podawane ze względu na obowiązujące prawo.
Cena netto jest ceną wyjściową i taką ceną się
posługują producenci, hurtownie, dealerzy. Wysokość
stawki VAT jaka będzie dodana co kwoty netto zależy od
tego czy będziesz brać drzwi z usługą montażu czy też
kupujesz same drzwi (bez montażu).

Przykładowo:

Kompletne drzwi w katalogu - 1000zł netto

Do tego dodajesz 350zł za montaż

czyli 1350zł +8% (stawka za usługę) = 1458 brutto

Jeśli kupiłabyś drzwi i montaż osobno to wygląda to
tak:

1000 + 23% = 1235zł brutto za drzwi

350 + 8% = 378 brutto za montaż

Razem = 1613zł brutto za drzwi i montaż (liczone
osobno).

Ceny przykładowe rzecz jasna. Gwarancja w obydwu
przypadkach taka sama.

DObra, jak jest z dodatkami to znaczy domawiam do drzwi kontaktrony, elektrozaczep. W katalogach są w osobnej cenie. Je też obejmuje vat 8?

Zgłoś | Cytuj | Link

10 stycznia 2017, 15:49

Ma ktoś drzwi drutex, konkretnie chodzi mi o drewniane zewnętrzne? Co do zabezpieczeń to jak piszą na stronie drzwi mają: Trzypunktowa zasuwnice hakowa i 3 zawiasy. Baka protect 3D (w tym jeden z zabezpieczeniem przed wybiciem). Jestem ciekawa jakie są opinie o tych drzwiach (myślę, żeby zamówić)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  15 16 17 18 19  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 333

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >