Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  26 27 28 29 30  ▸  ▸▸

2 marca 2021, 11:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeśli chodzi o drzwi wejściowe do domu, najlepiej nie wybierać w marketach budowlanych. Szczególnie jeżeli szukamy stolarki o nietypowych wymiarach czy reprezentacyjnym wyglądzie, najlepiej zrobić je na zamówienie. Osobiście mam największe zaufanie do drzwi aluminiowych – są stabilne wymiarowo i mogą być produkowane w dużych rozmiarach. Np. skrzydło w systemach Schuco może mieć do 3 metrów wysokości, a po bokach można wkomponować dodatkowe doświetla. Produkuje je np. Kapica z Zawadzkiego: https://www.kapica.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 marca 2021, 11:02

ja polecam : http://www.gerde.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 kwietnia 2021, 09:36

U nas drzwi aluminiowe i okna PVC. Taki duet moim zdaniem jest najlepszy. Drzwi aluminiowe z Aluhaus zamawialiśmy rok temu, a okna wymieniane były 3 lata temu. Model Prolux z Oknoplast. Drzwi nie pamiętam modelu, ale takie minimalistyczne, pochwyt i 3 przeszklenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 lipca 2021, 12:49

Piękne drzwi, takie półokrągłe http://www.meblerevia.com/15-meble-revia/2-drzwi-debowe-revi a-dlaczego-warto-je-miec.html, owalne bym powiedziała nawet. Wstawiliśmy z mężem do domu, trochę zaryzykowaliśmy, bo to jednak rozwiązanie unikalne, ale się super sprawdzają i wiele osób z daleka chwali. Nasz dom jest rozpoznawalny, nie ma też problemu z kurierami, ani z listonoszami, bo szybko widzą, do kogo idą i gdzie :) Wykończenie w stylu naturalnym odświeża psychicznie, a to wiem z doświadczenia. Znacznie lepiej się spędza czas w takiej nieruchomości.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2021, 15:13

Ryzyko nie polega na unikalnym stylu ale na tym co dana firma produkuje, jej renomie na rynku i tym czy z niego nie zniknie przed upływem gwarancji. Firmy nie znam więc się nie wypowiem ale u mnie w sprzedaży i na montażach nikt nie pyta o mało znane firmy. Wręcz przeciwnie - im szerzej znana firma tym więcej zapytań. Wikęd, Porta, KMT, Pol-Skone, CAL, Urzędowski - o takie marki ludzie pytają najczęściej. Poza tym jest już jakaś pula opinii w necie i zawsze można gdzieś takie drzwi zobaczyć na żywo.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 września 2021, 20:29

Stalowe KMT Supertherm 90. Nie są najtańsze, ale w sumie drzwi trzeba traktować po prostu, jak inwestycję. W ciszę, w komfort, w bezpieczeństwo. Jak dla mnie drzwi bardzo stabilne, spora grubość skrzydła. Ogólnie drzwi masywne, ale bardzo ładnie i lekko chodzą

Zgłoś | Cytuj | Link

14 października 2021, 14:49

Inwestycja z założenia ma coś zarobić, a drzwi jednak stricte inwestycją nie będą. KMT w tej wersji jak najbardziej są OK. Montowałem nie jedną sztukę i muszę przyznać że są po prostu dobre. Szczególnie jak ktoś szuka ciepłych drzwi. Na tym poziomie izolacji w podobnych pieniądzach ciężko o dobrą konkurencję. Będzie w tej półce np. świetny Wikęd z serią Termo Prestige Lux i w zasadzie niewiele więcej jeśli ktoś chce stalówki. Drożej to tylko aluminium z Aluhausa na przykład. Co do KMT czy Wikędu to ja zawsze rekomenduję w tych firmach ościeżnice aluminiowo kompozytowe (odpowiednio Energy i Termo).

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2021, 00:59

Drzwi zewnętrzne po pierwsze mają być bezpieczne, a po drugie nie wpuszczać zimna. Jeśli te dwa kryteria są spełnione, wtedy wchodzi w grę nasz gust. Takie drzwi w swojej ofercie posiada firma UNI-BUD RADOM http://unibud.radom.pl/nasza-oferta/drzwi-zew netrzne/ Każdy model jest niesamowicie solidny, a na dodatek w atrakcyjnej cenie. Firma również oferuje montaż, dlatego, gdy stawiałem dom, cały wyposażyłem w drzwi okna od niej.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2021, 01:05

Jak drzwi zewnętrzne to brać tylko od renomowanych producentów. Jakość, cena i długoletnia wytrzymałość wtedy idą w parze. Sklep WORSTONE właśnie takie ma w swojej ofercie https://www.worstone.pl/oferta/drzwi-zewnetrz ne Wybór modeli jest bardzo duży. Do tego można zakupić w nim okna, bramy garażowe, rolety czy moskitiery. Bardzo fajny sklep. Każdemu polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 października 2021, 17:00

Też polecam supertherm 90 z kmt, bo są to najgrubsze drzwi z oferty i mają bardzo dobrą izolacyjność. są też dwa lata gwarancji

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  26 27 28 29 30  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 503

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >