Od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem drzwi Helios (dodatkowe informacje). Jak do tej pory sprawują się dobrze. Solidność + dobra izolacja termiczna i akustyczna na 5!
offline MasterM praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: polecam praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Adamek praktykant |
|
| |
Gość: Stef praktykant |
|
| |
offline krzemyk doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
Dodatkowym plusem ościeżnicy o której pisze Krzemyk jest to, że jest od razu zmontowana i jest powieszone na niej skrzydło (do transportu). Skręcona jest z progiem co jeszcze bardziej usprawnia montaż. Podobne rozwiązanie ma KMT z tą różnicą, że przekładka termiczna z tworzywa w Wikędzie jest minimalnie szersza. |
| |
Gość: bartek praktykant |
Adamek, powinieneś zwrócić uwagę na kilka szczegółów. Kupujesz drzwi pasywne , bo dzięki temu oszczędzasz ciepło, a także lepiej izolujesz się od hałasu. Dodatkowo należy wybrać takie, na które otrzymasz bardzo długą gwarancję. I oczywiście niech zamontuje je firma, która ma jakiekolwiek o tym pojęcie. Dobrze jest też wymienić okna na pasywne, bo wtedy możesz zmniejszyć rachunki za ogrzewanie nawet do blisko 80%. |
| |
offline krzemyk doświadczony
|
Aż takim optymistą nie byłbym w tej kwestii.
Oszczędności rzędu 80% nie wynikają tylko z okiem czy
drzwi. Sekretów jest trochę więcej, choćby ogrzewanie,
rekupacja ciepła, dopasowana do tego wentylacja itd. |
| |
offline theme fachowiec
|
Bartek - przepraszam za słowa, ale dla mnie to są
brednie. |
| |
offline flakonik praktykant
|
Nie ulega wątpliwości , że okna czy drzwi które są solidnie i wykonane w nowoczesnych technologiach oraz materiałów precyzyjnie dopasowanych zmniejszą utratę energii cieplnej . Oglądałem ostatnio okna drewniano-aluminiowe , na zewnątrz aluminium wewnątrz drewno , posiadały również specjalne wywietrzniki które nie dopuszczają do zawilgocenia , posiadają również opcję montażu rolet lub żaluzji co też nie jest bez znaczenia . |
|