Jakie drzwi zewnętrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

25 czerwca 2014, 19:50

Zgadzam sie: good 0 bad

Fotka się przyda jak najbardziej jak będziesz miał chwilę na wstawienie.
Jedyny ratunek z takiej sytuacji to zakup nawet najtańszych drzwi zewnętrznych z systemem 2 uszczelek. Do tego obowiązkowo próg (z uszczelką a nie klocek drewna z marketu budowlanego) ... może być aluminiowy.

Drzwi możesz rozpoznać po wadze. Jak to są stare drzwi to mogą być robione przez stolarza na wymiar lub kupione jakieś pokojowe w tańszej wersji.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2014, 20:14

Zdjęcie zrobię w weekend jak będę w dzień w domu, aby jasno było w przejściu (chyba, że znajdę jakąś prowizoryczną żarówkę na przewodzie - gdzieś była ale nie pamiętam gdzie).
Ale tak mogę powiedzieć, że jeśli jest tam próg to to jakiś klocek z drewna, a nie coś solidnego...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 czerwca 2014, 21:05

Zobacz sobie próg na przykład taki:
http://wiked.pl/drzwi/drzwi-stalowe/wzory-przeszklenia-kolor y-2
na samym dole po prawej. Ten czarny to do ościeżnicy TERMO i będzie u Ciebie grubą przesadą. Ten srebrny (aluminiowy) starczy w 100%.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2014, 13:10

Jak się teraz okazało, gdy przyjrzałem się temu dokładniej, gdyż miałem chwilę, popukałem i wyszło że próg jest, ale ktoś go po prostu zrobił z betonu, albo też zabetonował, nie wiem... tak więc kucie by było potrzebne...

Zgłoś | Cytuj | Link

30 czerwca 2014, 10:33

dobrze też wcześniej sprawdzić na stronie firmy, z czego są drzwi zrobione, jakie mechanizmy wykorzystane. Ja dokładnie wszystko sprawdziłam na stronie styleline i postawiłam ostatecznie na drzwi gerdy

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 czerwca 2014, 18:31

Zdecydowanie kucie będzie potrzebne jeśli otwór jest niski. Tu nie musisz martwić się o przenikanie ciepła, a raczej o samą szczelność drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lipca 2014, 23:25

Jeżeli chodzi o drzwi zewnętrzne to ja radzę najpierw znaleźć sprawdzoną, fachową ekipę która nam drzwi zamontuje. To po pierwsze. A co do drzwi - ja mam Portę ROMA i jestem zadowolony. Solidna konstrukcja - nikt mi się nie włamie (przynajmniej przez drzwi), nie wpuszcza też zimna do mieszkania. Polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lipca 2014, 10:54

Sprawdzone uszczelki mają w http://www.polwent.com.pl ja mam sklep z częściami i u nich zamawiamm.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 stycznia 2015, 07:15

uszczelki gumowe kupilem w larkisie http://www.larkis.pl/ bo niestety ale u mnie fachowcy od montazu drzwi sie nie popisali. Wiec na przyszlosc radze sprawdzic porzadnie ekipe montazowa:)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2015, 02:58

Ja mam coś takiego:
http://www.ceneo.pl/26963999
Po tym jak złomiarze wbili mi się szukać szczęścia, wolałem drugi raz nie ryzykować z badziewiem z marketu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 35 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 422

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >