Jakie drzwi zewnętrzne do kotłowni

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5  ▸

21 marca 2018, 10:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeśli szukasz dobrych jakościowo drzwi to koniecznie sprawdź sobie RES DOM: http://www.res-dom.pl/drzwi

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 marca 2018, 21:18

Popatrz sobie na ofertę na stronie - https://www.bricoman.pl/drzwi-okna-stolarka/d rzwi-zewnetrzne-wejsciowe-techniczne/drzwi-zewnetrzne. Mają bardzo duży wybór różnego typu drzwi, na pewno coś wybierzesz. Ja tam kupowałem drzwi wewnątrzklatkowe. Nie dość, że z dowozem do domu, to jeszcze były w dobrej cenie:) A w drzwi do kotłowni to nie ma za bardzo co inwestować nie wiadomo jakich pieniędzy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 marca 2018, 10:10

Nie każde drzwi marketowe to coś co nadaje się jedynie do przepuszczenia przez piec. Przykładow Porta ma swoją mniejszą markę Verte i to są drzwi ciut gorszej jakości w niższej cenie produkowane z myślą o marketach i nie tylko. Wiadomo o co chodzi - inna marka, inna cena i inna jakość.
Co do zakupu drzwi w markecie to musisz trafić na kogoś kto się zna, bo inaczej wylądujesz z drzwiami wewnątrzklatkowymi w kotłowni. Pół biedy jak to jest przejście z domu do kotłowni. Gorzej jak jest to wejście z zewnątrz, to wtedy takie drzwi mogą nie przetrwać więcej jak 2-3 lata (zależy z czego są zrobione).

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lipca 2018, 21:29

może jakieś drzwi wpadną Ci w oko u www.gerde.pl z Wrocławia?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lipca 2018, 13:57

Użytkownik theme napisał: Nie każde drzwi marketowe to coś co nadaje się jedynie do
przepuszczenia przez piec. Przykładow Porta ma swoją
mniejszą markę Verte i to są drzwi ciut gorszej jakości
w niższej cenie produkowane z myślą o marketach i nie
tylko. Wiadomo o co chodzi - inna marka, inna cena i inna
jakość.

Co do zakupu drzwi w markecie to musisz trafić na kogoś
kto się zna, bo inaczej wylądujesz z drzwiami
wewnątrzklatkowymi w kotłowni. Pół biedy jak to jest
przejście z domu do kotłowni. Gorzej jak jest to wejście
z zewnątrz, to wtedy takie drzwi mogą nie przetrwać
więcej jak 2-3 lata (zależy z czego są zrobione).

Poza tym przewaga marketów z dostępnością towaru od ręki bardzo mocno topnieje, bo już spora część producentów decyduje się na produkcje jednego lub kilku modeli w podstawowych konfiguracjach na stan fabryczny w różnych punktach kraju. Dzięki temu jadąc do hurtowni mogę od ręki odebrać drzwi. Hurtownia w której się zaopatruję ma np. Magnolię z Erkado, którą mam w kilku wersjach (pokój / WC z podcięciem). Ty Theme pisałeś kiedyś, że masz dostęp do jakiś drzwi zewnętrznych w takiej opcji. Bardzo wygodna sprawa dla mnie i dla kupującego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 lipca 2018, 18:11

Tak. Mam u siebie dostępne Wikędy Premium w 1 wzorze w kilku opcjach (nie licząc tych opcji co można zrobić jeszcze po montażu drzwi - wymiana wkładek, klamek itd). Poza tym są jeszcze 2 firmy, gdzie każda ma też po 1 modelu od ręki, tylko że nie mam ich w ofercie i nie zamierzam z różnych względów handlować tymi drzwiami. Także póki co w hurtowni gdzie głównie się zaopatruję mam drzwi wymienione przez Ciebie i jedne zewnętrzne. Póki co co moich potrzeb starczy, bo ja nie pracuję już na rynku Warszawskim od wieeelu lat. Tu w Lubelskim czas płynie znacznie wolniej.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2019, 10:30

Widziałem na tej stronie bardzo ciekawy film z montażu drzwi jak jedne z pracowników (nie wiem czy to ludzie od Was czy kto jest na tym filmie) ciął za długą ościeżnicę szlifierką kątową. Oczywiście jestem ciekaw jak później wygląda laminat i czy nie został on spalony w tym miejscu. Pomijam już BHP i cięcie z ręki w powietrzu belki od ościeżnicy!!!

https://youtu.be/zuJas41Uxs4?t=74

Każdy ma oczywiście swoją technikę montażu i swoje przekonania co jest najlepsze, bo nie ma jednej słusznej drogi do zamontowania drzwi.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 maja 2019, 08:57

Poza kilkoma szczegółami które zrobiłbym inaczej to z grubsza montaż OK. Wiadomo, że taki filmik robi się trochę na pokaz i pracownicy jakoś tak sztywno się poruszają ;).

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2019, 13:12

Chociaż mogli zabezpieczyć miejsce cięcia taśmą aby laminat się nie szarpał.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2019, 21:11

Ja bym skorzystał z pomocy firmy dobredrzwi.pl w zakresie pomiaru, wyboru drzwi i montażu, bardzo mi pomogli przy wyborze drzwi do mojego domu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 151

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >