offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Emilek43 fachowiec
|
Cześć, no też nie tak dawno staliśmy przed wyborem odpowiednich drzwi zewnętrznych do domu i w końcu wybór padł na Thermika Felc Listwa produkcji Mikea, bo chyba tak jak mi zależy Ci na dobrej izolacji termicznej. Wypełnione są pianka poliuretanową, do tego posiadaja stałe stworzenie antywyważeniowe i zamek listwowy więc przy rodzinnych wyjazdach ciężko będzie potencjalnym włamywaczom sobie z nimi poradzić. Myślę, że powinienes przynajmniej zerknąć może akurat spodobają ci się bo wybór modeli jest dość spory :) |
| |
Reklamy Google | |
offline andrzej89 fachowiec
|
Racja w dzisiejszej dobie trzeba uważać aby dobrze chronić swoj majątek. Najlepiej zacząć od porządnych okien i drzwi. Połaczenie stylu, jakości i zabezpieczeń pozwala spać spokojnie. Drzwi zewnętrzne rownież powinny przyciągać wzrok gości, czyli no takie połączenie byłoby najlepszse. Co do jakości producenta drzwi, Mikea, zgadzam się z poprzednikiem - jakościowo ich drzwi wyróżniają się standardem, są trwałe i dobrze się prezentują wizualnie. |
| |
offline pozytywka fachowiec
|
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline mazwoj fachowiec
|
Producenci produkują to co kupuje Klient. Nie mniej, nie
więcej. |
| |
offline theme fachowiec
|
Normalnym jest przecież to, że producent stara się
rozwijać jakość swoich produktów. Nawet w drzwiach,
które są od lat dobrze rozpoznawalne na rynku, a ich
konstrukcja wydawałaby się już skończona zawsze można
coś ulepszyć. Przykładem nich będzie Wikęd, który w
swojej dobrze przetestowanej przez lata serii Premium dodał
jeszcze uszczelkę szczotkową pod skrzydłem aby jeszcze
bardziej zminimalizować możliwość przedmuchów w
okolicach progu. |
| |
offline Porek456 fachowiec
|
A ja postanowiłem zadbać o to aby mój dom byl zblizony do pasywnego, ale jeszcze jednak energooszczędny, więc potrzebowałem drzwi o najniższych współczynnikach strat ciepła. Tutaj pojawiły się Thermika Pasiv o wynikach nawet poniżej 0,72[W/m2*rok] Posiadaja drewniana ościeżnicę i ciepły próg aluminiowy z przekładką termiczną. Na prawdę najwyższa połka. Mega jestesmy zadowoleni z zakupu drzwi od MIKEA. |
| |
Gość: majka56 praktykant |
W przypadku obiektów użyteczności publicznej najlepiej zdecydować się na drzwi automatyczne. Są one niezwykle praktyczne i funkcjonalne. Tutaj http://www.artbau.com.pl/serwis znajdziecie ciekawą ofertę w tym zakresie i to nie tylko jeśli chodzi o drzwi, ale również o ich serwis. |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Porek456 tak gadasz o tych drzwiach i ich parametrach po
pochwal się DWU, a nie rzucasz takie hasła z powietrza. Na
stronie tego producenta nie znalazłem żadnych potwierdzeń
tego co piszesz. |
|
Jakie drzwi zewnetrzne wybrać?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- drzwi antywłamaniowe Liczba postów: 34 Grupa: Montujemy o... Nie dziwię się. KMT to dobra marka. Sam na co dzień montuję drzwi m.in. tej firmy i wielu Klientów chwali sobie. Dla mnie zestawienie w ofercie drzwi z KMT wraz...
- jakie drzwi wejściowe PORTA czy GERDA Liczba postów: 207 Grupa: Montujemy o... Zamontowanie dobrych jakościowo drzwi z KMT, Hormanna czy Wikędu nie wpłynie na niezwiększanie rachunków za ogrzewanie :). Tutaj jednak cena opału będzie grała....
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 514 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Termomodernizacja z dofinansowanie Liczba postów: 2 Grupa: Montujemy o... Każdy wie jakich czasów dożyliśmy, więc chcemy skorzystać z dofinansowań na termomodernizację już kilku letniego domu. Czy ktoś z was posiada namiar na firmy, k...
- Żaluzje okienne Liczba postów: 19 Grupa: Montujemy o... Szukam firmy z branży rolety okienne Poznań. Dokładniej to chodzi mi o rolety rzymskie i moskitiery. Jak na razie wyszukałam w Internecie firmę Rolo-Styl. Więce...