Użytkownik robertb napisał:
Jak otwiera się puche i
zużywa to nic nie śmierdzi, bez przesady. Zaczyna dopiero
jak się do niej wraca po kilkunastu dniach..
Robota w budowlance to nie zjazd francuskich suczek, zawsze
czymś poleci ale nie można robić z tego tragedii
:wink:
to nie tragedia to masakra co do zapachu to sufit
poleciałem Decoralem ściany Duluxem to piewsze nie
waniało tak bardzo to drugie smierdziało strasznie 3 dni
spałem w innym pomieszczeniu a z malowania wyszedłem jak
po lekkim zatruciu,
offline m_kwiecien fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline robertb fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline dobryremont majster
|
Gwoli ścisłości, to nie Decoral tylko Dekoral, fabryka w
moim mieście Wrocławiu. |
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 6 października 2015, 15:37 | |
| |
|
|
| |
|
Żeby nie pogrążać już tak całkiem Duluxa to dodam jeszcze, że dosyć dobry jest z tej firmy grunt. O zabarwieniu jasno wrzosowym doskonale nadaje się do gruntowania np gładzi gipsowych albo płyt G-K. Powierzchnia po tym gruncie ma doskonałą przyczepność dla farb i gładzie są bardzo dobrze utwardzone. Chociaż też nie jest pozbawiony wad bo ma dosyć długi czas schnięcia (wiązania), zalecany przez producenta ok 16 godz. No i druga znacząca wada to cena około 50 zł za 5 litrów. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: malujący praktykant |
Szukałem coś w googlach o mieszaniu farb i tu mnie nakierowało.. więc zadam pytanie: pomalowałem trzy ściany Śnieżką Barwy Natury, na 4 już mi tej farby nie wystarczy, ale nic się nie stanie, jeśli będzie pomalowana w jaśniejszym kolorze. Zastanawiam się więc czy mogę ją pomieszać z białym Bondexem Super Wall, którą malowałem sufit. Obie farby to latexy, więc chyba nic się nie powinno stać jak je pomieszam? Proszę o radę .. |
| |
|
Generalna zasada jest taka aby nigdy nie mieszać chemii budowlanej od różnych producentów. Ale nic nie stoi na przeszkodzie aby zrobić mały eksperyment najlepiej z małą ilością farby i na kawałku ściany. Bondex Super Wall to jedna z najlepszych farb więc może się nie pogryzie ze śnieżką :wink: |
Ten post był edytowany przez dobryremont dnia: 12 grudnia 2011, 00:06 | |
| |
|
|
| |
Gość: malujący praktykant |
Zdecydowałem się pomieszać te dwie farby, robiąc wcześniej próbkę z małą ilością.. Nic się nie pogryzło, farby wymieszały się dobrze, kolor wyszedł ciekawy. Malowałem wczoraj, dzisiaj farba nadal trzyma się ściany i nie widać, żeby było jej tam źle :)) tak więc wszystko jest ok.. Dzięki za radę. |
| |
Gość praktykant |
Witam, odnośnie farb to jest tego na rynku sporo
producentów i sporo marek typowo marketowych. Trochę już
w życiu malowałem i kieruje się innymi zasadami. |
|