Jakie kafelki w kuchni i holu

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

14 października 2008, 16:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy gres polerowany naprawdę szybko się brudzi? Jeśli tak to jakie kafelki zamiast gresu(ja jednak jestem za gresem..naprawde tak sie brudzi?:-( ) możecie polecić do kuchni i holu? Zalezy mi tez aby plytki nie
byly super sliskie lub brudzace

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lipca 2010, 17:45

Ja w kuchni i przedpokoju mam ułożone zwykłe płytki ceramiczne. Mają chropowatą fakturę więc nie muszę się martwić o to że się na nich poślizgnę. Dają się również łatwo zmywać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 sierpnia 2010, 12:30

Możesz zainwestować właśnie w takie antypoślizgowe, z fakturą. Mogą być matowe, nie widać na nich tak kurzu.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 sierpnia 2010, 11:25

rubin11: Ja w kuchni i przedpokoju mam ułożone zwykłe płytki ceramiczne. Mają chropowatą fakturę więc nie muszę się martwić o to że się na nich poślizgnę. Dają się również łatwo zmywać.

Ja mam dokładnie tak samo. Są lekko chropowate, łatwo utrzymać w czystości i nie ślizgają się. Chyba że trochę dywan, jak pies z rozpędu na niego wleci :D
Dodam, że moje są koloru białego z lekkimi elementami czarnego i mimo to nie niszczą się widocznie.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lutego 2011, 15:03

Nie polecam tylko ciemnych płytek na podłogę. Zrobiłem ten błąd w łazience i trzeba się napracować, żeby ładnie się prezentowały. Ciemne płytki szkliwione łatwo się marzą i ciężko je wypolerować. Polecam jasne kafelki na przedpokój.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 lutego 2011, 13:01

ja mam gres w łazience i kuchni. Owszem myję codziennie podłogę, no ale uważana jestem za pedantkę, więc może dlatego:)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2011, 15:23

Do kuchni i przedpokoju/holu, ta? Czemu koniecznie płytki? A nie myślałeś o panelach? No tylko trzeba koniecznie pamiętać, że to musi być klasa ścieralności AC4, bo wtedy nadają się do takich pomieszczeń, w których jest większe obciążenie.
No i ważne żeby cena była współmierna do jakości. Najlepiej wybrać solidne panele, najlepsze są niemieckie. Bardzo dobre jakościowo i w rozsądnej cenie są panele Sensa. No i gwaracja długa ( do domu to 20 lat). Wizualnie też są śliczne, sprawiają eleganckie wrażenie, do wyboru ponad 20 wzorów z tego co pamiętam i większość naprawdę fajna, nowoczesna. I mąż twierdzi, że montuje się łatwo (a sam kładł i nie miał z nimi żadnych problemów) bo mają jakiś zamek, który wystarczy tylko zatrzasnąć.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lutego 2013, 16:13

kafelki do kuchni moim zdaniem się najlepiej sprawdzają. W kuchni rzeczywiście sporo się chodzi, więc jak dla mnie tylko kafelki.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 440

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >