offline cieciuch praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline m_kwiecien fachowiec
|
każda firma wstawia swoje zamki i nie za duży wybór tu
masz co do kryteriów to zalezy jakie drzwi chcesz kupić mi
osobiście podobają się zamki takie jak w drzwiach Gdynia
czy Wrocławw robi je Porta zamek jest listwowy co
usztywnioa całe skrzydło i zamyka się na kilka bolców
produkuje go Winkhaus jedna z najlepszych marek na rynku sa
niezwodne i się nie zacinają do tego wklkadki Wilka i
klamki AXA. W antywłamaniwych drzwiach jest ten sam zestaw
bo w zamków do drzwi zwnetrznych nie chodzi o jak
anjwiększą ilośc bolców bo to tylko taki bajer dla
klienta najważniejsza jest sztywnośc zabezpieczenie przed
rozwierceniem i niezawodnośc w kwestii ewentualnego
zacięcia. Zwykle nie ma wyboru zamka w drzwiach więc
najlepeij wybrać solidnego producenta drzwi który pracuje
na sprawdzonych droższych ale dobrych firmach. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: rthrtrt praktykant |
|
| |
Gość: tolkin praktykant |
Autor od 27 listopada 2008 roku znalazł i wymienił już wkładkę, a może w tym czasie całe drzwi. Jednak jak już temat odkopany to zgadzam się z m_kwiecień. Wikla i AXA budzą zaufanie tej dziedzinie. Mają bardzo dobre produkty. I coraz więcej producentów z nich korzysta, chociażby Wikęd. Tylko ciężko się zgodzić z jedną rzeczą. Skoro wymienia ktoś samą kładkę, nie dorobi do drzwi bolców antywyważeniowych itp. Takie rzeczy są w nowych drzwiach, które są poparte certyfikatem z odpowiednią klasą antywłamalności. |
| |
offline theme fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: garnek praktykant |
Najlepsze byłyby drzwi zewnętrzne ze sztabami wchodzącymi w otwornicę. Poczytaj o tzw. bumpingu, sposobie wyłamywania zamków, będziesz wiedział, które są podatne na to. A zamek tak jak zresztą i drzwi musisz koniecznie dobrze zamontować, bo złodziej zawsze wykorzystuje najsłabsze ogniwo w zabezpieczeniach. |
| |
offline theme fachowiec
|
|
| |
Gość: tolkin praktykant |
Obecnie łatwiej chyba przeriercić zamek, niż wyważyć skrzydło. Szczególnie, że część z wyższej drzwi półki posiada takie rozwiązania jak dodatkowe ryglowania, zasuwnicę automatyczną. Dodając klamki i okucia klasy C mamy taki zestaw, że złodziej poszuka innej drogi do domu. |
| |
offline KupujDrzwi.pl majster
|
|
|
Jakie kryteria jeśli chodzi o zamek do drzwi wewnętrznych?
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
- Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
- Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....