offline ![]() domatorka20 kierownik
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
![]() Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() henter2 doświadczony
![]() |
|
| |
offline ![]() domatorka20 kierownik
![]() |
|
| |
![]() Gość praktykant |
Więc co mogę poradzić trzeba znać wymiary dachu jak i rodzaj dachówki aby poznać rozstaw łat, wtedy można wyliczyć ile łat i kontr–łat będzie potrzeba. Kupić też trzeba folię wstępnego krycia, tu trzeba dodać trochę więcej na zakład, gwoździe do przybicia łat i kontr-łat. No i blachę na obróbkę komina , tu jednak proponuję aby kolega dokładnie się wypytał fachowca jak to zrobić. Życzę owocnej pracy. |
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Tomek111 fachowiec
![]() |
Tutaj jak najbardziej szukając materiałów dachowych to na pewno warto zastanowić się nad wyborem porządnej dachówki ceramicznej bądź betonowej. Wiele osób myśli że są to rozwiązania zbyt drogie, jednak jak można zauważyć m.in przy cennikach Braas nie wygląda to tak strasznie, a ceny dachówek betonowych są bardzo zbliżone do blachodachówek. |
| |
![]() Gość: bobbudowniczy852 praktykant |
Oczywiście potrzebne będą wkręty do połączenia tego wszystkiego. Ja zaopatruje się w firmie WENO mają fajny katalog na ich stronie z wkrętami https://weno.net.pl/ . Przystępne ceny i solidne wkręty. |
|
Jakie materiały do wykoanania dachu?
«
Powrót do grupy: Robimy dach
Ostatnio na forum
- ocieplenie starego dachu Liczba postów: 31 Grupa: Robimy dach Potrzebna mi jest folia fundamentowa. Szukam sklepu internetowego, który posiada szeroki wybór folii w korzystnej cenie. Niedawno znalazłam firmę Gutta Polska S...
- Z czego dach? Liczba postów: 284 Grupa: Robimy dach W nowoczesnym budownictwie energooszczędnym pokrycia dachowe mają ogromne znaczenie. Pamiętaj, że rekomendowana dachówka ceramiczna i betonowa to rozwiązania, k...
- Dach Liczba postów: 3 Grupa: Robimy dach Pokrycie dachu blachą może być bardzo dobrym rozwiązaniem, ale warto rozważyć zarówno zalety, jak i wady tego materiału, aby podjąć świadomą decyzję. Zalety po...
- gres na dach Liczba postów: 61 Grupa: Robimy dach A jeśli chodzi o pokrycie dachu, to zdecydowaliśmy się na panele dachowe https://pokrycia.pl/blacha/panele-dachow e
- Dachówka bitumiczna- dno Liczba postów: 12 Grupa: Robimy dach