Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
offline montek84 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline blackski praktykant
|
jestem kolejnym zwolennikiem pompy ciepła, bo uważam je za najbardziej ekonomiczne i wydajne, jak masz dobra pompę to inwestycja zwraca się po 5-7 latach nawet. Ja kierowałem się opinia firmy R&K, są najlepsi na lokalnym rynku (łódzkie) i wiem, że są rzetelni, bo zaproponowali mi firmę, której maja serwis, a gwarancja ma 5 lat |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Tede praktykant |
Do Effkkka: Nie porównywałem, ale z nanoheizungen mam płyty grzewcze nie szklane, a hmmm blaszane? nie wiem co to wymiary ok. 50 cm cienkie, 600W grzeje strasznie mocno. Odczucia pozytywne o szklanych nie mogę sie wypowiedzieć i aluminiowych bo nie mam porównania. |
| |
offline kasia.loska1986 praktykant
|
Jeśli chodzi o pompy ciepła, to polecam firmę NTS Energy :) Mają w swojej ofercie duży wybór pomp, zarówno powietrznych, jak i gruntowych. Na ich stronie internetowej są fajne kalkulatory, które pomogą obliczyć koszty inwestycji w pompę ciepła w zależności od wielkości pomieszczenia do ogrzania. Jak ktoś zdecyduje się na zakup u nich pompy do końca czerwca, to ma za darmo montaż zakupionego towaru - zawsze te 4-5 tysięcy mniej :) |
| |
Gość: Alex praktykant |
Tu się zgodzę, ale przy odpowiednim dobrze systemu, możemy koszta obniżyć do minimum. Przekonali mnie do tego panowie z 3E-HEATING, którzy są salonem firmowym Viessmann, a nie oszukujmy się firma ta jest liderem i to nie tylko w Polsce, jeśli chodzi o takie rzeczy. Warto jest korzystać z rad osób doświadczonych, a nie iść w zaparte. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Sokół praktykant |
|
| |
Gość: natalka praktykant |
|
| |
offline pimlo doświadczony
|
|
| |
Gość: kaktus praktykant |
Przegląd źródeł energii i kosztów eksploatacji znajduje się w artykule MGProjekt http://www.mgprojekt.com.pl/blog/jak-ogrzac-d om/#axzz2kVmhhKgl Warto szczególnie zwrócić uwagę na tabele porównawcze. Chwalone przez niektórych ogrzewanie gazowe wcale nie jest takie tanie jakby się mogło wydawać. |
| |
offline Rutek praktykant
|
Ja osobiście polecam pompę ciepła. Świetna technologia-
grzeją nas zimą i chłodzą latem. Pompa jest
bezobsługowa, więc nie musimy się o nic martwić, a przy
tym oszczędzamy na rachunkach i dbamy o środowisko.
Najważniejsze jest to aby zamontować sobie odpowiednią
pompę do naszego domu. Najlepiej wybrać sprawdzoną
firmę, ja skorzystałem z usług firmy Skandia Group Polska
Sp. z o.o. - ekopompaciepla.pl |
|
Stron: 18 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸