Jakie ogrzewanie najlepsze i najtańsze dla nowego domu?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

17 lutego 2013, 13:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Jeżeli nie ma gazu to jak najbardziej polecam pompę ciepła. Zapraszam na http://migsystem.pl/pompy-ciepla/ jest tam wiele ciekawych informacji łącznie z wyliczeniami. Lub http://migsystem.pl

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 marca 2013, 11:37

jestem kolejnym zwolennikiem pompy ciepła, bo uważam je za najbardziej ekonomiczne i wydajne, jak masz dobra pompę to inwestycja zwraca się po 5-7 latach nawet. Ja kierowałem się opinia firmy R&K, są najlepsi na lokalnym rynku (łódzkie) i wiem, że są rzetelni, bo zaproponowali mi firmę, której maja serwis, a gwarancja ma 5 lat

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 kwietnia 2013, 11:22

Do Effkkka: Nie porównywałem, ale z nanoheizungen mam płyty grzewcze nie szklane, a hmmm blaszane? nie wiem co to wymiary ok. 50 cm cienkie, 600W grzeje strasznie mocno. Odczucia pozytywne o szklanych nie mogę sie wypowiedzieć i aluminiowych bo nie mam porównania.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 czerwca 2013, 20:22

Jeśli chodzi o pompy ciepła, to polecam firmę NTS Energy :) Mają w swojej ofercie duży wybór pomp, zarówno powietrznych, jak i gruntowych. Na ich stronie internetowej są fajne kalkulatory, które pomogą obliczyć koszty inwestycji w pompę ciepła w zależności od wielkości pomieszczenia do ogrzania. Jak ktoś zdecyduje się na zakup u nich pompy do końca czerwca, to ma za darmo montaż zakupionego towaru - zawsze te 4-5 tysięcy mniej :)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 lipca 2013, 09:09

Tu się zgodzę, ale przy odpowiednim dobrze systemu, możemy koszta obniżyć do minimum. Przekonali mnie do tego panowie z 3E-HEATING, którzy są salonem firmowym Viessmann, a nie oszukujmy się firma ta jest liderem i to nie tylko w Polsce, jeśli chodzi o takie rzeczy. Warto jest korzystać z rad osób doświadczonych, a nie iść w zaparte.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2013, 10:09

Ja mam u siebie piec na ekogroszek od firmy Kołton i jestem bardzo zadowolony z tego rozwiązania. Myślę, że lepiej wybrać nie mogłem. Idealne połączenie ekonomi i troski o przyrodę.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 października 2013, 12:09

dla mnie piec na ekogroszek to przede wszystkim duża wygoda - bez sadzy i popiołu. zero sprzątania. jak dla mnie rewelacja.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 października 2013, 11:05

Grunt to dobra izolacja budynku, aby ciepło nie wychodziło na zewnątrz

Zgłoś | Cytuj | Link

26 listopada 2013, 21:06

Przegląd źródeł energii i kosztów eksploatacji znajduje się w artykule MGProjekt http://www.mgprojekt.com.pl/blog/jak-ogrzac-d om/#axzz2kVmhhKgl Warto szczególnie zwrócić uwagę na tabele porównawcze. Chwalone przez niektórych ogrzewanie gazowe wcale nie jest takie tanie jakby się mogło wydawać.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 grudnia 2013, 13:45

Ja osobiście polecam pompę ciepła. Świetna technologia- grzeją nas zimą i chłodzą latem. Pompa jest bezobsługowa, więc nie musimy się o nic martwić, a przy tym oszczędzamy na rachunkach i dbamy o środowisko. Najważniejsze jest to aby zamontować sobie odpowiednią pompę do naszego domu. Najlepiej wybrać sprawdzoną firmę, ja skorzystałem z usług firmy Skandia Group Polska Sp. z o.o. - ekopompaciepla.pl
Polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 573 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 372 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 321

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >