Jakie ogrzewanie najlepsze i najtańsze dla nowego domu?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

1 lipca 2015, 15:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Najbardziej ekonomicznym rozwiązanie jest inwestycja w izolację np. styropian Knauf Therm. Wszelkie analizy ekonomiczne wykazują, że zwrot z inwestycji jest najszybszy, a prawidłowo wykonane ocieplenie nie wymaga dodatkowych inwestycji przez wiele lat (i nie spada mu sprawność).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 sierpnia 2015, 14:53

Ogrzewania kotłami nadają się najlepiej do starych energochłonnych domów.
Nowoczesne energooszczędne domy idealnie nadają się do ogrzewań bezpośrednich.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 września 2015, 15:44

ja zastanawiam się nad takim zintegrowanym systemem ogrzewania z kolektorem słonecznym http://www.instalmark.pl/ czytałem, że można sporo zaoszczędzić.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 września 2015, 18:47

Kolektory słoneczne w naszej szerokości geograficznej raczej nie nadają się do
ogrzewania.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 września 2015, 23:29

My ostatnio zainwestowaliśmy w kolektory słoneczne od http://www.komarpol.pl/ . Wiele osob na naszym osiedlu w ostatnich czasach je instalowalo i podpytaliśmy jak to z tym jest i faktycznie daje cieplo i jest bardzo oszczędne. My dopiero mamy od kilku dni ale już czuje efekty.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 września 2015, 01:45

Ciekaw jestem w jaki sposób odczuwacie ich ciepło i jak po kilku dniach użytkowania zauważyliście jakieś oszczędności? W stosunku do czego? W jaki sposób oddaja ciepło
i jak je można odczuć?

Zgłoś | Cytuj | Link

13 października 2015, 09:19

WEdlug mnie na pelet, tanio i do tego jeszcze ekologicznie, tak jak lubie. Sam piec kupowalem tutaj www.kotlostal.com.pl naprawde warto

Zgłoś | Cytuj | Link

13 października 2015, 12:45

Centralne systemy grzewcze nie są tanie, a pelet jest tylko jedną z opcji.
Jeżeli wszyscy palili by peletem, to zabrakłoby ziemii pod uprawy rolnicze.

Jeżeli ma być ekologicznie, to tylko prądem i fotowoltaika.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2015, 23:35

z tego co wiem to drewno i jego pochodne są tanie. sama sie zdcedycowalam na zakup kotła na pellet od http://www.kolton.pl/ i mam andzieje ze bedzie oszczednie.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 listopada 2015, 20:53

A mnie się wydaje, ze całkiem opłacalne teraz jest zakładanie instalacji na gaz płynny . Jeśli znajdzie się dobrego dostawcę, który ma dobre ceny, a jak wiadomo, gaz płynny teraz kosztuje naprawdę nie dużo, no to można zaoszczędzić na ogrzewaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 18 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8 9  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 574 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 372 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 437

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >