Jakie okna wybrać?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 57 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  19 20 21 22 23  ▸  ▸▸

26 kwietnia 2018, 18:43

Zgadzam sie: good 0 bad

U siebie montowałem angielskie, bo są przystosowane do wilgotnego brytyjskiego klimatu, a w naszym klimacie nie jest już zbyt sucho. Zamawiałem w produkcja okna angielskie http://www.wima-stolarka.pl/produkcja-okna-angielskie/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 kwietnia 2018, 09:40

Według mnie najsolidniejsze są okna PCV. Sam się na takie zdecydowałem. Zakupiłem je od firmy www.oknaglabik.pl i polecam wam się do nich zgłosić. Poza oknami PCV możecie też od nich zakupić okna drewniane i aluminiowe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 kwietnia 2018, 23:23

Polecałbym się bliżej zainteresować oknami pvc Drutexa. Jakość w dobrej cenie. Okna szczelne, nie zaparowują. Świetnie radzą sobie w każdych warunkach atmosferycznych, a są zdecydowanie na kieszeń kazdego Kowalskiego.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 maja 2018, 08:45

jeśli okna to tylko drewniane, są najsolidniejsze i ekologiczne

lizurej

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2018, 09:50

Ja wolę okna PCV. Są trwalsze od drewnianych i nie trzeba tak bardzo o nie dbać. Jeżeli poszukujecie dobrych okien PCV to polecam wam zgłosić się do firmy www.variant-okna.pl Firma ta zajmuje się produkcją okien.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 maja 2018, 08:53

Dołączam się do przychylnej opinii o oknach drewnianych! Początkowo byłam bardzo sceptyczna wobec nich, ale odkąd mąż namówił mnie na softline od drutexa, koleżanki zazdroszczą mi nie tylko modnego i eleganckiego designu, ale i oszczędności związanych z energooszczędnym wykończeniem okien. Zaskórniaki wydaję już tylko na własne przyjemności!

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2018, 12:00

A co z plastikowymi? Od lat okna PVC nie są już tanią tandetą, tylko prezentują naprawdę dobrą jakość. Przy odpowiednim doinwestowaniu mogą też wyglądać świetnie, bo w końcu nikt nie każe montować białych okien z obu stron. Można spokojnie pokusić się o antracyt albo jakąś drewnopodobną okleinę.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2018, 15:04

No nie wiem, dwa lata temu znajomy kupił okna PVC, niedrogie, ale znowu nie najtańsze. I co? Już jest po jednej (zrealizowanej) reklamacji, a teraz użera się, żeby przyjęli mu drugą, bo okna po prostu są nieszczelne w paru miejscach.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2018, 10:22

To wygląda na nieprawidłowości w montażu, które mogą się zdarzyć przy każdym typie okien. Oczywiście że musi to reklamować a firma (ale montażowa) musi takie zgłoszenie przyjąć. Ale nie zależy to od materiału. Znalazłem kiedyś krótkie podsumowanie na temat tego, czemu okna PVC to dobry pomysł: https://oknoplast.com.pl/blog/zalety-okien-pvc/ Lektura na minutę, ale jest tam sporo informacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lipca 2018, 14:09

Ja już buduję drugi dom i będę wstawiał okna z PCV. Teraz okna z tworzywa mają coraz lepsze parametry cieplne, akustyczne, a poza tym występują w bardzo obszernej palecie kolorów. Najlepiej odwiedzić firmę, która ma w swojej ofercie okna PCV, drewniane i aluminiowe, jak np. firma Kapica ze Śląska. Porównałem ceny, parametry, możliwości wykończenia profili i finalnie wybrałem PCV.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 57 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  19 20 21 22 23  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 198

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >