Jakie są wady montażu i wykonania okien z PVC ?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

8 stycznia 2007, 16:11

Zgadzam sie: good 0 bad

Jakie mogą być wady zamontowanych okien PVC? Czego unikac, zeby pozniej nie bylo problemów? Chce sam zamontować okna w domu, a robie to pierwszy raz.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 stycznia 2007, 16:13

Czesto spotykane wady podczas mocowania okien, to:
-mocowanie okna na niewystarczającą ilość kotew, dybli, wkrętów
- niepełne uszczelnienie w progu,
- wciekanie wody opadowej pod okno. Pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 stycznia 2007, 16:19

To ja moze rozwinę temat Asi :)
W 1 błedzie skutkiem jest:
-poprzeczne ruchy okna, odkształcenia ramy dolnej i górnej, deformacje okna, rozszczelnianie uszczelnienia, pękanie tynku, wnikanie wilgoci w rozszczelnienia, przedmuchy powietrza.
2 bład najczesciej powoduje:
-wciekanie pod ramę wody opadowej, przecieki wody pod parapet wewnętrzny, zawilgacanie muru, wyroszenie wilgoci na ramach okna przy parapecie wewnętrznym, zawilgacanie klocków i ich korozja.
Błąd 3 powoduje najczesciej:
-wciekanie wody opadowej spływającej po oknie pod ramę okna, zawilgacanie muru pod oknem, przeciekanie wody opadowej do pomieszczenia, zawilgocenie i pleśń na murze

Zgłoś | Cytuj | Link

28 marca 2007, 18:05

Jest ich całe mnóstwo! Zapraszamy bezpośrednio na naszą stronę do działu „Okno wiedzy” -> hałas, ciepło, wentylacja, błędy montażowe -> artykuł „o montażu słów kilka”. Bardzo obszerny artykuł opisujący najczęściej popełniane błędy montażu, artykuł zawiera liczne ilustracje obrazujące błędy montażu oraz sposoby przeciwdziałania.
Jak trafić na naszą stronę? Dodać przed naszą nazwą www. :wink: Albo wpisać w przeglądarce naszą nazwę.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • Montaż okien Liczba postów: 92 Grupa: Montujemy o... W kwestii dobrych i solidnych, wytrzymałych okien wysokiej jakości, to warto zwrócić uwagę także na nasze kolekcje które znajdziecie na ODB.com.pl w razie pyta...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
  • drzwi do mieszkania Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Ciekawa rzecz mnie ostatnio spotkała patrząc pod katem w/w tematu ze zdalnym dostępem lub kontrolą dostępu. Dostałem zamówienie na 5 sztuk drzwi z Wikędu do 5 d...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 476

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >