Jakie wybrać okna PCV?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

20 sierpnia 2015, 20:54

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik Sarge napisał: Firm produkujących okna nie jest tak wiele i można
porównać oferty. Osobiście miałem kontakt dwa razy już
z produktami firmy Budvar jest to polski producent - http://www.budvarcentrum.eu/ z bardzo
długim doświadczeniem na rynku.

Najważniejsze to wybrać odpowiedni rodzaj okien żeby nie
parowały i trzymały ciepło. Jak ktoś ma z tym problem
dobrze się skontaktować i poprosić o radę.

Zgadzam się, Drutex ma teraz bardzo dobrą linię okien pcv. Do mieszkań i domów są dobrym rozwiązaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 sierpnia 2015, 14:03

znam dobra firmę, która ma bardzo dobrej jakosci okna i nie są takie drogie: ciepleoknagrodzisk.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 października 2015, 21:49

U moich rodziców teraz zamontowano takie: http://www.tommar.pl/okna-pcv i jest pełny komfort użytkowania.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 listopada 2015, 12:08

Ja nie mogłem zdecydować się między oknami PCV od Drutex a oknami PCV od aluplast. Po rozmowach ze sprzedawcami z www.kupokna.eu, doszedłem do wniosku, że lepszym rozwiązaniem będzie kupno aluplast, póki co nie mam żadnych zastrzeżeń do okien. Bardzo dobrze radzą sobie przy niższych temperaturach, a na tym zależało mi najbardziej.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2015, 06:38

My w końcu wybraliśmy te od włoskiego producenta. Sprawdź tu! Mają naprawdę ciekawą kolekcję...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 listopada 2015, 12:51

ja jednak jestem bardziej przekonany do polskich producentów niż np do włoskich. DMD z okolic Białegostoku robi bardzo dobre okna już od wielu lat, nie mogą sobie pozwolić na fuszerkę, ponieważ wszyscy ich znają i mają już wyrobioną renomę od wielu wielu lat. na stronce dmsd.info.pl jest sporo informacji o tym jaki profil okna warto wybrać

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2015, 14:28

U siebie korzystam z okien PCV marki Petecki, które kupiłem u http://www.okna-dsystem.com.pl/ i myślę, że warto je kupić, tym bardziej, że stosunek ich jakości do ceny jest bardzo korzystny.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2015, 14:40

Osoby z Krakowa i okolic powinna zainteresować oferta firmy http://dar-plast.eu/ którzy zajmują się sprzedażą m.in. okien i drzwi PCV. U siebie posiadam ich produkty od dwóch sezonów i świetnie się sprawują. Są trwałe i bardzo dobrze wyglądają

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2015, 20:52

Energooszczędne podkłady podparapetowe opinie.

Te niby to energooszczędne podkłady podparapetowe to moim zdaniem kit .
Okna wysokiej jakości są wyposażone w ciepłe listwy podparapetowe ( wielokomorowe, uszczelnione, twarde )
Tylko te tańsze mają listwy transportowe, które się wywala przy montażu okien.

Są też firmy co nie mają nic ciekawego w oknach do zaoferowania ( oferują systemy dostępne pospolicie ) więc pragną się wyróżnić technikami montażu notabene niecertyfikowanymi i nigdy niepotwierdzonymi badaniami.
Takie podkłady podparapetowe nie posiadają żadnych badań wiarygodnych instytutów budowlanych , nie posiadają nawet deklaracji CE ( obowiązkowa ) , generalnie podstawiają na dzień dzisiejszy certyfikat na styropian lub inny materiał z jakiego zostały wykonane .
To tak jakbym na okno pokazał deklarację CE na szybę .
Czemu żaden autorytet naukowy nie chce się podpisać pod tym badziewiem ?

Pomijam fakt zdecydowanego zwiększenia luzu montażowego okien co jest niedopuszczalne .

Jednak jak Ktoś chce otrzymać te podkłady może je dostać za darmo .Wystarczy zamówić i dać zamontować i na koniec poprosić o dokumentację dopuszczającą ten wynalazek do stosowania w budownictwie i do sprzedaży czyli deklarację parametrów CE lub ITB a jeszcze lepiej IFT .

Niestety masą budujących zastosowała i wydała kasę na słowo sprzedających .
Zobaczymy jak będą się sprawować ciężkie okna trzyszybowe na tym styropianowym podkładzie za 20-30 lat ? Myślę ,że kupujący chcą aby te okna za kupę kasy prawidłowo funkcjonowały .Więc radzę poprosić o gwarancję na te podkłady ,że okna będą funkcjonować za np 10 -30 lat ( jestem pewien ,że sprzedawca szybko się wycofa) .

Jednak wiem jak te podkłady mieć za darmo .
wystarczy :

1 zamówić
2 dać zamontować
3 poprosić o deklarację CE( wykazującą ich właściwości -BRAK ) jest obowiązkowa !
4 powiedzieć ,że w takim razie chcemy mieć okna wymienione na wyższe o te podkłady aby luz montażowy był prawidłowy i zabranie sobie podkładów bez deklaracji CE
5 I proszę nie wierzyć ,że podkłady to hit w Unii Ja ich tam nie widziałem .
6 czy na zakup okien wraz z podkładami podparapetowymi uzyskamy wydłużoną gwarancję ( jak takie dobre to mam nadzieję ,że tak) Odpowiem NIE
7 można je sprzedać jedynie na zasadzie firma firmie ( nigdy firma klient indywidualny) Ustawa konsumencka itp.

Pozdrawiam posiadaczy tych podkładów .

Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2015, 11:11

Jeśli szukacie wyjątkowych i dobrych okien, to warto zobaczyć sobie tę ofertę okien http://www.budvarcentrum.eu/
Uważam, że dla nowoczesnego budownictwa nie znajdziecie lepszej oferty na polskim rynku!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 254

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >