Jakiej firmy ogrzewanie podłogowe będzie najlepsze?

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

3 grudnia 2008, 11:22

Zgadzam sie: good 0 bad

Chodzi mi o ogrzewanie podłogowe elektryczne(taka mata). Na tym będzie podłoga szwedzka. Jakiej firmy ogrzewanie podłogowe osobiście polecacie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2008, 11:25

Ogrzewanie podłogowe najlepiej sprawdza się w podłodze betonowej, na której ułożone są płytki (tj. terakota, gres, itp.)

nie polecam układania podłogi szwedzkiej na ogrzewaniu podłogowym. Tego typu materiał słabo przewodzi ciepło i co najwyżej możemy uzyskać efekt lekko ciepłej podłogi.

Poza tym należy przede wszystkim zwrócić uwagę, czy producent podłogi pozwala na jej zastosowanie na ogrzewaniu podłogowym.

Na pewno przy takim pokryciu podłogi ogrzewanie podłogowe nie może być głównym systemem grzewczym.

Moc zainstalowana pod tego typu podłogą nie powinna przekraczać 60-80W/m2. Wykorzystujemy przewody grzejne 10W/m układane na siatce metalowej między legarami.

Jednakże nie ma co liczyć, że taki system ogrzeje pomieszczenie (za mała moc), może co najwyżej spowodować, że podłoga po prostu nie będzie zimna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lutego 2009, 17:51

Witam,
Polecam ogrzewanie Max LLoyd. U mnie działa jak marzenie. Tylko z podłogówkami to jest tak, że trzeba je dość staranni instalować. Ja dobrych ludzi od odgrzewania znalazłem na fachowaekipa.pl
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

9 lipca 2009, 01:01

wawina dobra firma z tego co mówią hydraulicy materiały są solidne itp

Zgłoś | Cytuj | Link

25 grudnia 2009, 13:43

Wita,

montowaliśmy tyco albo devi, żadnych problemów.

Sam mam wodne w wylewce i pokryte chapelem (100m2)- jest naprawde bardzo ciepło.

Pozdrawiam

AKUSTA
Podłogi na legarrach.

Użytkownik Anonymous napisał: Chodzi mi o ogrzewanie podłogowe elektryczne(taka mata). Na tym będzie podłoga szwedzka. Jakiej firmy ogrzewanie podłogowe osobiście polecacie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 213

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >