Janpul

« Powrót do grupy: Nieruchomość od dewelopera

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸

6 października 2017, 12:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Ta galeria będzie się nazywała NOWA STACJA ;) Na stronie dewelopera jest już informacja o przedsprzedaży III etapu. Są nawet wszystkie mieszkania na stronie. Ale szybko :O

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 października 2017, 15:45

nie kupujcie tam mieszkań, zobaczcie jak wygląda budynek A od strony południowej. elewacja się sypie a deweloper nie raczy naprawić.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 listopada 2017, 12:58

Zastanawiam się co masz Carl na myśli i w którym to jest niby miejscu. możesz pokazać zdjęcia? Zainteresowało mnie to. Nie do końca wiem co deweloper ma to tego i dlaczego zrzucasz winę na niego (przy założeniu że jest to prawda). Zarezerwowałam mieszkanie w II etapie i rozmawiałam z kilkoma osobami. Deweloper wywiązał się ze wszystkich zobowiązań. Przypominam, że jest coś takiego jak fundusz remontowy i że budynek użytkowany ma to do siebie, że zaczyna się ruszać i zmieniać. Na tyle na ile zapoznałam się z funkcjonowaniem administracji to nie sądzę, żeby deweloperowi w ogóle ktoś to zgłosił :)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2017, 14:22

chyba nie jest tak zle z tym deweloperem, skoro juz trzeci budynek stawiaja ;) jak stawiaja to znaczy, ze maja i pieniadze i klientow, a pamietajmy ze w tej branzy jedno nakreca drugie. wiesci szybko sie rozchodza i nikt nie kupowalby mieszkan od nierzetelnego dewelopera. polecam sprawdzic strone janpula, bo lista mieszkan z III etapu juz jest dostepna do sprzedazy.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 stycznia 2018, 14:06

Teraz jest też tak, że wszystkie budynki sprzedają się zanim w ogóle zostają postawione. W dobie kredytów i dofinansowań - np MDM - każdy woli kupić swoje mieszkanie, niż nieustannie wynajmować. To jest chyba normalne, szczególnie jak sobie przeliczysz, ile wydałabyś latami na wynajem ;) A w Pruszkowie znowu tak dużo się nie buduje, więc logiczne jest że NMP się sprzedaje. Lokalizacja jest fajna (jesli komuś nie przeszkadza SKM), osiedle estetyczne i zamknięte. Ciekawe ile budynków powstanie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lutego 2018, 21:52

póki co w sprzedaży jest III etap. zobaczymy jak to wykonają, wizualizacje wyglądają sensownie.
czy ktoś może się wypowiedzieć o MDM i nowym mieście pruszków? wiem, że część osób dostaje. rozumiem, że lepiej się starać o to na początku roku, póki pula miasta na ten cel jest jeszcze pełna?

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lutego 2018, 17:41

W dniu 23 listopada 2017 roku w Sądzie Rejonowym dla m.st. Warszawy, X Wydział Gospodarczy dla spraw Upadłościowych i Restrukturacyjnych (00-454 Warszawa, ul. Czerniakowska 100A) złożony został wniosek o ogłoszenie upadłości dłużnika:

JPG INVESTMENTS Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I Sp. komandytowa

Sygn Akt. X Gu 2181/17

BANKRUCTWO DEWELOPERA INWESTYCJI:

NOWE MIASTO PRUSZKÓW

WIĘCEJ INFORMACJI :
informacja@janpul-bankrut.pl
www.janpul-bankrut.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2018, 13:00

Szanowni Państwo,
W związku z pojawiającymi się w Internecie oraz umieszczonymi na
samochodach informacjami o rzekomym bankructwie spółki JPG Investments Sp. z o.o.
Nowe Miasto Pruszków I sp.k., wyjaśniamy iż nie zachodzą przesłanki do ogłoszenia
upadłości Dewelopera.
Rozpowszechnianie powyższych nieprawdziwych informacji, jest działaniem mającym
na celu naruszenie dobrego imienia Spółki i stanowi wykroczenie z art. 26 ust. 1
ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, w zakresie którego w dniu 9 lutego
2018 roku spółka JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k. złożyła do
Prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa.
Jednocześnie informujemy, iż podmioty rozpowszechniające ww. nieprawdziwe
informacje, działając w złej wierze złożyły również do Sądu wniosek o upadłość spółki
JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k.. Wniosek o upadłość oparty
jest na niezasadnych wierzytelnościach, zaś sytuacja finansowa spółki w żaden sposób
nie uzasadnia jej upadłości.
W związku z powyższym w chwili obecnej podejmując odpowiednie działania prawne,
oczekujemy na oddalenie przedmiotowego wniosku.
Funkcjonujemy na rynku deweloperskim już 20 lat i zapewniamy Państwa, iż powyższa
sytuacja nie zagraża w żaden sposób naszym Klientom ani nabywanym przez nich
lokalom. Finanse spółki znajdują się pod nadzorem zewnętrznych audytorów oraz
banku finansującego nasze inwestycje.
Potwierdzamy brak ryzyka dla kontynuowania Inwestycji i ukończenia jej w terminie.
Z poważaniem
Zarząd Spółki
JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lutego 2018, 15:04

Szanowni Państwo,
W związku z pojawiającymi się w Internecie oraz umieszczonymi na
samochodach informacjami o rzekomym bankructwie spółki JPG Investments Sp. z o.o.
Nowe Miasto Pruszków I sp.k., wyjaśniamy iż nie zachodzą przesłanki do ogłoszenia
upadłości Dewelopera.
Rozpowszechnianie powyższych nieprawdziwych informacji, jest działaniem mającym
na celu naruszenie dobrego imienia Spółki i stanowi wykroczenie z art. 26 ust. 1
ustawy o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, w zakresie którego w dniu 9 lutego
2018 roku spółka JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k. złożyła do
Prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa.
Jednocześnie informujemy, iż podmioty rozpowszechniające ww. nieprawdziwe
informacje, działając w złej wierze złożyły również do Sądu wniosek o upadłość spółki
JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k.. Wniosek o upadłość oparty
jest na niezasadnych wierzytelnościach, zaś sytuacja finansowa spółki w żaden sposób
nie uzasadnia jej upadłości.
W związku z powyższym w chwili obecnej podejmując odpowiednie działania prawne,
oczekujemy na oddalenie przedmiotowego wniosku.
Funkcjonujemy na rynku deweloperskim już 20 lat i zapewniamy Państwa, iż powyższa
sytuacja nie zagraża w żaden sposób naszym Klientom ani nabywanym przez nich
lokalom. Finanse spółki znajdują się pod nadzorem zewnętrznych audytorów oraz
banku finansującego nasze inwestycje.
Potwierdzamy brak ryzyka dla kontynuowania Inwestycji i ukończenia jej w terminie.
Z poważaniem
Zarząd Spółki
JPG Investments Sp. z o.o. Nowe Miasto Pruszków I sp.k

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2018, 10:06

widzę, że mieszkania się sprzedają i komuś to pewnie nie pasowało. Konkurencja? Bardzo nieetyczne zagranie. Mam nadzieję, że mieszkania będą się sprzedawać w błyskawicznym tempie - na złość innym. Niech się nam Pruszków rozrasta :D

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• kupno mieszkania Liczba postów: 821 Grupa: Nieruchomoś... W moim odczuciu, Osiedle Aleksandria to propozycja dla tych, którzy chcą żyć w komfortowych warunkach i cenią sobie dobrą lokalizację. Jeśli jesteś zainteresowa...
  • Mieszkanie w Warszawie - gdzie ? Liczba postów: 44 Grupa: Nieruchomoś... Ja ostatnio wracając do domu zauważyłam, że powstaje nowe osiedle, zapisałam sobie nazwę, bo akurat znajomi szukają mieszkania do zakupu. Podrzuce Ci link https...
  • Nowe mieszkanie w Warszawie, pomocy Liczba postów: 181 Grupa: Nieruchomoś... Jeżeli ktoś z was nie chcę mieszkać w Warszawie i interesuję go na przykład mieszkanie w Brwinowie od developera to polecam zapoznać się z ofertą developera htt...
  • mieszkanie w pod miastem Liczba postów: 27 Grupa: Nieruchomoś... Dla osób zainteresowanych wynajmem lokalu komercyjnego, https://www.mieszkania.inter-bud.pl oferuje różne opcje w Krakowie.
  • Mieszkania w Warszawie Liczba postów: 39 Grupa: Nieruchomoś... Podpisywaliście kiedyś cesję umowy deweloperskiej? Ja ostatnio zdecydowałem się na zakup nieruchomości od dewelopera. Bardzo pomocny okazał się dla mnie artykuł...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 238

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >