Już moje czy dewelopera?

« Powrót do grupy: Nieruchomość od dewelopera

30 listopada 2006, 13:14

Zgadzam sie: good 0 bad

nie wiem czemu ale powszechnie deweloperzy wydają mieszkanie jeszcze przed ich wyodrębnieniem i przeniesieniem własości. Można tak? Pozdramiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2006, 13:16

Robią tak bo dla nich jest to sposób na uniknięcie sankcji z tytułu zwłoki w dotrzymaniu terminów umowy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 grudnia 2006, 11:00

Warunkiem użytkowania obiektu budowlanego jest uzyskanie pozwolenia na użytkowanie. Obowiązek ten spoczywa na inwestorze jako uczestniku procesu. Inwestorami w rozumieniu przepisów pozostają deweloperzy aż do momentu sprzedaży mieszkań - aktem notarialnym!

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2006, 16:33

prosze pamiętać że samo wydanie lokalu nie powoduje przejścia obowiązków uczestników budowy na nabywców tych lokali, nawet jeśli są przez nich uzytkowane. Radzę uważać.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2006, 16:39

:!: to że deweloper wydał mieszkanie nie znaczy że może tak robić. Jest to tylko jego ryzyko. A jak się wydarzy wypadek albo awaria?! Cały czas deweloper pozostaje inwestorem i ponosi z tego tytułu wszelkie konsekwencje.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2007, 15:04

Pułapki w umowach deweloperskich:

http://www.kredytdom.pl/poradnik/kupujesz/umowa_z_dewelopere m/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 października 2012, 11:09

niestety trzeba uważać z devedloperami dlatego najlepiej szukac zaufanego i takiego który jest długo na rynku jak np. Gant.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 października 2012, 16:32

Tak Gant jest solidnym deweloperem, jednak o tych pułapkach trzeba pamiętac zawsze!!! Mieszkanie to nie fju bździu nie kupuje się go z impulsu

Zgłoś | Cytuj | Link

5 listopada 2012, 12:23

warto też zwrócić uwagę ile mieszkań jest sprzedanych, to jest istotne przy pozyskaniu aktu notarialnego

Zgłoś | Cytuj | Link

5 listopada 2012, 14:39

Jasne, że tak, w ogóle najlepiej jak mieszkania są już gotowe z pozwoleniem na użytkowanie

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• kupno mieszkania Liczba postów: 823 Grupa: Nieruchomoś... W moim odczuciu, Osiedle Aleksandria to propozycja dla tych, którzy chcą żyć w komfortowych warunkach i cenią sobie dobrą lokalizację. Jeśli jesteś zainteresowa...
  • Sprawdzony deweloper w Kielcach Liczba postów: 10 Grupa: Nieruchomoś... W projektach ATAL widoczny jest nacisk na tworzenie przestrzeni przyjaznych mieszkańcom. Mieszkania oferują przemyślane układy i wysoką jakość wykończenia, co c...
  • Mieszkanie deweloperskie w Krakowie Liczba postów: 22 Grupa: Nieruchomoś... Na pewno jest całkiem sporo osób, którym zależy na tym aby kupić po prostu nowe mieszkania. Ja za to jestem zdania, że również fajną kwestią jest mieć możliwość...
  • Sprawdzaj mieszkanie / dom przed kupnem Liczba postów: 32 Grupa: Nieruchomoś... ATAL realizuje inwestycje, które cieszą się uznaniem dzięki dbałości o detale i zastosowaniu nowoczesnych technologii. Mieszkania są przestronne i funkcjonalne,...
  • Mieszkanie w Warszawie - gdzie ? Liczba postów: 44 Grupa: Nieruchomoś... Ja ostatnio wracając do domu zauważyłam, że powstaje nowe osiedle, zapisałam sobie nazwę, bo akurat znajomi szukają mieszkania do zakupu. Podrzuce Ci link https...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19488 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 574

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >