Kanalizacja

« Powrót do grupy: Moja budowa

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

18 marca 2011, 10:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkich forumowiczów!

Buduje dom w technologii kanadyjskiej szkieletowej, najgorsze jest to że mój podwykonawca nie umie mi doradzić kilku prostych rzeczy mianowicie: jakie ogrzewanie będzie najlepsze? Nurtuje mnie to pytanie i nie mogę otrzymać rzetelnej odpowiedzi, a drugie pytanie co z kanalizacją? Jaka będzie najodpowiedniejsza? Możecie mi w jakiś sposób pomóc? Będę bardzo wdzięczny.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 marca 2011, 15:16

Moi rodzice mają dom. Wybrali ogrzewanie centralne, z piecem CO. Sami kupują opał. Ogrzewają jak wydaję im się to najlepsze i odpowiednio do potrzeb. Chyba musisz zmienić podwykonawcę...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 kwietnia 2011, 09:30

Ja radzę przydomową oczyszczalnię ścieków jeśli pozwalają ci na to fundusze, co do ogrzewania to tak jak użytkownik wyżej napisał :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2011, 18:46

Ja mam Co gazowe i dodatkowo kominek. Palę całą zimę w kominku a w nocy gdy zgaśnie załącza się gazówka. Po ostatnich 5 sezonach stwierdzam,że jest to dość ekonomiczne. Mój dom to 130m2, a koszt ogrzewania przy takich mrozach jakie były tej zimy to ok. 2800zł.
Zobacz http://domiogrod-romane39.blogspot.com/ może znajdziesz coś dla siebie. Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2011, 08:34

@Romane39 też myśle, ze takie rozwiazanie bedzie odpowiednie do tego sam fakt ze masz kominek uatrakcyjni Twoje mieszkanie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 kwietnia 2013, 16:18

moim zdaniem w naszym klimacie obecnie klimatyzacja w domu jest potrzebna . A wiecie, że w Poznaniu można kupić nowe mieszkania ? Inwestycja została wykonana z najwyższej jakości materiałów. Ceny są promocyjne. http://www.sgi.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

15 kwietnia 2013, 16:19

Jeśli ktoś szuka klimatyzacji we Wrocławiu to proszę http://www.vacuum.net.pl/. Teraz jest promocja, iż płaci się tylko za urządzenia a montaż gratis.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2014, 15:23

W sumie CO nie jest złe. W prawdzie co jakiś czas trzeba organizować opał, ale za to żadna wycena firmy nie sprawi nagle, że ceny idą 20% do góry i nic nie możemy zrobić. Tu się po prostu zmienia dostawcę...

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2014, 18:55

Jeśli Byś się zdecydował na ogrzewanie Co to radze w osobnym miejscu a najlepiej z zewnętrznym wejsciem. żeby zapachy się nie dostawały do domu.

Budowa, Klinkier, Remont, Wykończenie wnętrz, Glazura, Szpachlowanie Bezpyłowe, Adaptacja poddasza

Ten post był edytowany przez matskl dnia: 26 stycznia 2014, 13:33
Zgłoś | Cytuj | Link

4 lutego 2014, 22:13

Hydraulik, który zakłada nasze ogrzewanie doradza nam: piec co na pellet oraz kominek z płaszczem wodnym jako wspomaganie. Czy uważacie Panowie, że ma to sens? Powierzchnia do ogrzania to jakieś 160 metrów, podłogowe tylko w dwóch łazienkach i korytarzu, reszta to zwykłe grzejniki, rurki miedziane. Robi mi to pan Wyrzykowski - http://warszawa-hydraulik.pl/, czy on ma trochę racji? Dla mnie brzmi racjonalnie. Kanaliza zostanie wpięta do istniejącej sieci wodno - kanalizacyjnej.

Ten post był edytowany przez rudamaryla dnia: 4 lutego 2014, 22:15
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czujnik wypełnienia szamba Liczba postów: 24 Grupa: Moja budowa Niezawodnym rozwiązaniem zapobiegającym przepełnieniu szamba może być zainstalowanie przewodowego systemu monitorowania z czujnikami mierzącymi poziom wody w g...
  • Studnia głębinowa Liczba postów: 2 Grupa: Moja budowa W ostatnim czasie wiercenie studni głębinowych łódzkie było kolejnym etapem prac na mojej działce. Po konsultacji z geologiem, który doradził najlepsze miejsce,...
  • Wiata Garażowa Liczba postów: 14 Grupa: Moja budowa Szukasz trwałego garażu, który szybko zrealizuje Twoje potrzeby? Sprawdź ofertę Stalblach. To producent u którego można kupić tanie garaże blaszane. Charakteryz...
  • panele fotowoltaiczne Liczba postów: 28 Grupa: Moja budowa Czytałem ostatnio na ten temat i w sumie z wyczytanych przeze mnie treści wynikało, że najlepiej będzie dokonać samodzielnych obliczeń, żeby zobaczyć, jak to w....
  • Odkurzacz na budowe Liczba postów: 47 Grupa: Moja budowa Inwestycja w automatyczny odkurzacz może wydawać się idealnym rozwiązaniem dla osób, które nie mają czasu na regularne sprzątanie. Te urządzenia mogą znacznie o...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 298

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >