- mięso wołowe najlepiej z polędwicy lub rostbefu - 400
gramów
- majonez babuni Hellmann’s - 80 mililitrów
- Fix Kebab z sosem czosnkowym Knorr - 1 opakowanie
- ketchup ognisty Hellmann's - 80 mililitrów
- czerwona papryka - 200 gramów
- starty ser żółty - 100 gramów
- czerwona cebula - 100 gramów
- olej słonecznikowy - 80 mililitrów
- średniej wielkości kajzerka - 8 sztuk
Mięso i warzywa pokrój w cienkie plastry. Przyrządź
marynatę z oleju słonecznikowego i Fixu Knorr. Mięso
włóż do marynaty na 10 minut.
W tym czasie podsmaż warzywa na oleju. Następnie
obsmaż mięso i całość dokładnie wymieszaj.
Z kajzerki zetnij górną część, usuń ze środka
białą część bułki i napełnij ją przygotowanym
farszem. Wierzch posyp tartym serem.
Całość zapiecz w piekarniku, w temperaturze 190°C
przez około 15 minut. Podawaj z sosem dołączonym do Fixu
Knorr, przygotowanym według przepisu na opakowaniu.
offline Neonowy majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline BackToBlack doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline kanders kierownik
|
Jakoś tak nie chwytam tego: po co ta bułka wtedy ?? |
| |
offline barbn inżynier
|
Kebab w domu to również fajna sprawa, ale no wiadomo, że mięso nie to samo co w prawdziwym kebabie. Ja lubię do tego frytki - https://www.e-piotripawel.pl/kategoria/frytki /237, które akurat w domu można zrobić w piekarniku dużo zdrowiej niż w fast foodzie ;) |
| |
Konto usunięte praktykant |
Cieszę się, że znalazłam wątek o mięsie. Moim hobby jest produkcja wędlin domowych. Co sądzicie o kupieniu i zainwestowaniu w nowe produkty do wyrobu wędlin https://www.domowaspizarnia.pl/pl/c/DO-WYROBU -WEDLIN/228? Peklowanie sprawia, że mięso ma ładny kolor, a jego smak jest intensywniejszy. |
| |
Reklamy Google | |
offline Anka04 kierownik
|
|
| |
offline marta89 fachowiec
|
Szukam przytulnego miejsca, w którym zjem kebab powiśle Niedawno znalazłam kebab Osmania. Jest to kuchnia turecko osmańska. Możemy zjeść w tym miejscu kebab z kurczaka lub wołowiny. Czy znacie to miejsce? |
| |
offline oliwia.pie praktykant
|
bardzo lubię mięso z kebaba i często się nim zajadam.
Daje mi to dużo siły. Nie jest to może zbyt zdrowe, ale
za to smaczne i pożywne. |
| |
offline marcelina fachowiec
|
Czy ktoś z was jadł kiedyś Adana kebab Warszawa? Szukam miejsca w Warszawie, gdzie mogłabym zjeść dobrego kebaba. Zależy mi na dobrej lokalizacji. Niedawno znalazłam Elektrownia Powiśle. Oferta na stronie https://www.osmania.pl/adana-kebab |
| |
offline jamajka fachowiec
|
Miłośnicy kuchni bliskowschodniej, którzy szukają miejsca, gdzie mogą zjeść dobry kebab w Warszawie, znajdą wiele interesujących propozycji w różnych częściach miasta. Ranking najlepszych miejsc, gdzie serwują tę popularną potrawę, jest dostępny na https://warszawadlawszystkich.pl/gdzie-zjesc- najlepszy-kebab-w-warszawie/ co może ułatwić wybór najlepszego lokalu. |
|