Kolektory słoneczne - warto?

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

28 marca 2013, 21:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Dowiedz się o dofinansowanie z gminy. Moja ciocia dostała dofinansowanie i zakupiła kolektory firmy Makroterm i mówi, że się opłaca. Niestety nie wiem ile dokładnie zapłaciła, mogę podpytać i dam znać. Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 kwietnia 2013, 09:57

Osobiście uważam, że nie warto. Dopóki w Polsce nie będzie prawdziwych dopłat dla osób myślących w sposób nowoczesny, czytaj inwestujących w odnawialne źródła energii, to się nie opłaca. Jak widać nikomu nie zależy żeby to państwo było nowoczesne i innowacyjne. Wszystko tylko byle by jak najwięcej pieniędzy zostało w kasie państwa.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 maja 2013, 11:21

Ja mam zamontowane kolektory rurowo-próżniowe - z tego co wiem najlepiej się sprawdzają. Od wiosny do jesieni mamy ciepłą wodę - udogodnienie jest naprawdę realne! Mi polecono firmę Soleko (www.kolektory.com). Oni istnieją od ponad 10 lat i wiem,że nie znikną z dnia na dzień, jak to bywa z innymi firemkami próbującymi zbić kasę i zniknąć (już nie jedną taką historię słyszałem). Mam pewność,że jest serwis gwarancyjny itp. Mam zamontowane kolektory marki Apricus, firmy australijskiej z dłuuugim doświadczeniem w tej branży! Polecam! A wszystkie formalności związane z dofinansowaniem załatwia firma, bardzo sprawnie!

Zgłoś | Cytuj | Link

8 maja 2013, 11:22

Ja mam zamontowane kolektory rurowo-próżniowe - z tego co wiem najlepiej się sprawdzają. Od wiosny do jesieni mamy ciepłą wodę - udogodnienie jest naprawdę realne! Mi polecono firmę Soleko (www.kolektory.com). Oni istnieją od ponad 10 lat i wiem,że nie znikną z dnia na dzień, jak to bywa z innymi firemkami próbującymi zbić kasę i zniknąć (już nie jedną taką historię słyszałem). Mam pewność,że jest serwis gwarancyjny itp. Mam zamontowane kolektory marki Apricus, firmy australijskiej z dłuuugim doświadczeniem w tej branży! Polecam! A wszystkie formalności związane z dofinansowaniem załatwia firma, bardzo sprawnie!

Zgłoś | Cytuj | Link

9 maja 2013, 10:03

A co myślicie o powietrznych pompach ciepła do c.w.u. jako alternatywa dla kolektorów słonecznych. Taką pompę z zasobnikiem i opcją podłączenia kotła na zimę można już kupić za ok 6-7 tyś zł

Ten post był edytowany przez szymon.b dnia: 9 maja 2013, 10:04
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 maja 2013, 15:15

Mój sąsiad sobie założył - chata do południa, dach idealnie pod kątem - ale finansowo stracił....

Zgłoś | Cytuj | Link

13 maja 2013, 15:15

Mój sąsiad sobie założył - chata do południa, dach idealnie pod kątem - ale finansowo stracił....

Zgłoś | Cytuj | Link

5 sierpnia 2013, 10:05

Użytkownik BopBudowniczy napisał: Mój sąsiad sobie założył - chata do południa, dach
idealnie pod kątem - ale finansowo stracił....

Naprawdę?

Może jeszcze musi trochę poczekać na zwrot inwestycji?

http://instal-diament.pl/odnawialne-zrodla-en ergii.html - rzućcie okiem, mnie te filmiki mocno przekonały do zagadnienia.

Ten post był edytowany przez Areq dnia: 5 sierpnia 2013, 10:06
Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2013, 07:58

Mnie przekonały kolektory od firmy Keno dostępne tutaj: http://www.klimatsklep.pl/kolektory-sloneczne-cat-100.html W porównaniu do kolektorów konkurencji kolektory firmy KENO posiadają zwiększoną wytrzymałość rur próżniowych na czynniki zewnętrzne np. gradobicie, wynikającą z zastosowania hartowanego szkła boro-krzemowego o grubości 2mm. Do tego dają aż 5 lat gwarancji na kolektory.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 września 2013, 09:22

Ja również mam zamontowane kolektory firmy Keno, które montowała u mnie firma Apclima. Całość wykonano bardzo profesjonalnie. Mogłem liczyć również na fachowe doradztwo, które kolektory dokładnie wybrać.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 9 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 8 Grupa: Ekologiczny... Od razu zostawię Ci namiar na firmę z 30 letnim doświadczeniem w temacie, bo co jak co, ale najlepiej rozmawiać z kimś, kto w tym siedzi - https://dobrekominki....
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 5 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • niższe koszty ogrzewania Liczba postów: 594 Grupa: Ekologiczny... Jednym z znakomitych miejsc gdzie znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek je...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 271 Grupa: Ekologiczny... Ja montuję na dole jedna duża jednostkę 3.5 albo 4kW na salon z aneksem około 37 metrów. Na górze w pomieszczeniach od zachodu, czyli master bedroom i biuro. 2x...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19396 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 584

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >