Kolor dachówki

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 21 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  12 13 14 15 16  ▸  ▸▸

6 marca 2015, 15:50

Zgadzam sie: good 0 bad

ja mam ceramiczne, poczytaj sobie o nich w Internecie, u mnie się sprawdzily, tu kupowaliśmy http://www.jak2002.pl/oferta/dachy maja tam troche informacji na stronie to sobie poczytaj

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 marca 2015, 19:26

Dachówka ceramiczna na pewno ma największą trwałość, bo średni okres ich żywotności to ok.90-100 lat. Występuje przy niej znacznie mniej pracy podczas użytkowania (wystarczy raz na dłuższy okres wyczyścić wodą pod wysokim ciśnieniem, żeby była nadal w bardzo dobrym stanie). Dachówki ceramiczne montowane na łatach zapewnia wentylację no i co jedno z najważniejszych to właściwości tłumiące dźwięk np. padającego deszczu. I dodatkowo teraz na zimowym Dachobraniu 2015 możesz znaleźć wiele modelów dachówek ceramicznych na promocji. Pozdrawiam :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 marca 2015, 22:56

No, brak przenoszenia dźwięków jest bardzo ważny jeżeli posiada się poddasze użytkowe.
A swoją drogą to cementowe teoretycznie mają żyć nawet do 80 lat więc też nie tak źle.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2015, 14:49

No tak żadne inne pokrycie oprócz ceramiki tyle nie wytrzyma. Poza tym estetycznie cięzko je rozróżnić. Cena również jest coraz bardziej przystępna i troche tańsza od ceramiki nawet o 15 % :)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2015, 19:43

To prawda, ale trwałość ceramiki szacuje się na 100 lat.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 marca 2015, 10:57

Wg mnie do karmelowej pasowałby czerwony dach. Czarny czy jakiś ciemny pasuje ale najlepiej do białej - modne są aktualnie zimne połączenia kolorów.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 marca 2015, 16:17

Zgadzam się, takie polaczenie kolorystyczne bardzo dobrze współgra. Żeby jednak dach był w pelni dobrze wykonany nie można zapominac o porządnej hydroizolacji, ja zleciłem jej wykonanie firmie http://www.cj-firma.eu/ , jestem bardzo zadowolony, robota zostala wykonana w pelni profesjonalnie i terminowo

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2015, 19:50

No tak a dachówki betonowej na 80 do nawet 90 lat, więc " żywotnością" wcale tak bardzo nie odstaje :). Również wydaje mi się, że teraz najmodniejszymi kolorami dachówek są czarne, grafitowe, antracytowe odcienie i właśnie do białej elewacji jak dla mnie pasowałyby idealnie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2015, 22:42

Ale chodzi o to, że ta "żywotność" może być sporo mniejsza w realności, bo to jest tylko szacowany czas.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 marca 2015, 18:24

No tak jak przy każdym rodzaju pokrycia dachowego. Nigdy nie wiadomo, ale jednak średnio tak się określa czas jej "użytkowania". W Braas mam 30 lat gwarancji na dachówkę, więc jakoś na razie się nie obawiam o nic, bo nadal wygląda bardzo dobrze :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 21 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  12 13 14 15 16  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 424

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >