Kolory w średnim pokoju

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

26 lipca 2017, 14:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Jaki byłby waszym zdaniem dobry kolor ścian do średniego pokoju..? Lubię bardziej takie stonowane kolory. Teraz aktualnie mam żółto-zielony kolor ścian bardzo mi przeszkadza nie dość że widać na niej każde zadrapanie że tak powiem to nie pasuje do mnie. Tata wybierał te kolory 4 lata temu. Mieszkam w jednym pokoju z młodszym rodzeństwem. Chcę ten pokój jakoś odnowić. Nie chce żeby było w nim tak jasno. Macie jakieś pomysły..?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2017, 15:34

Dobrym pomysłem byłoby zestawienie dwóch odcieni: jasny z o kilka tonów ciemniejszym. Dzięki temu nie będzie ani za jasno ani za ciemno. Za to ciekawie i z charakterem! Nie chcesz różu, zieleni, pomarańczy i fioletu… Co powiesz na szarość? Atlasowy grafit w połączeniu z delikatnym odcieniem intuicji? To się nazywa całkowita metamorfoza. Pozdrawiam, Ekspert Dekoral

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 lipca 2017, 01:18

Ja akurat nie należę do zwolenników łączenia dwóch kolorów w jednym pokoju. Wolę spójność kolorystyczną. Jeśli ma być coś spokojnego to polecam kolor subtelny beż (śnieżka satynowa). Przyjemny kolor, kojący, ciepły, relaksujący. Teściowie mają teraz taki w salonie i super się prezentuje.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 lipca 2017, 21:08

Użytkownik pawlowskip napisał: Ja akurat nie należę do zwolenników łączenia dwóch
kolorów w jednym pokoju. Wolę spójność kolorystyczną.
Jeśli ma być coś spokojnego to polecam kolor subtelny
beż (śnieżka satynowa). Przyjemny kolor, kojący,
ciepły, relaksujący. Teściowie mają teraz taki w salonie
i super się prezentuje.

Satynowa Śnieżka to bardzo dobrze zmywalna farba. To tak ode mnie (też użytkownik). :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 lipca 2017, 20:42

@pawlowskip - nie kumam. Dwa, a nawet trzy kolory w jednym pokoju wcale nie muszą oznaczać niespójności kolorystycznej. Możesz tak dobrać kolory by się elegancko uzupełniały. :) Mogą się uzupełniać na zasadzie kontrastu lub harmonii. Na stronie właśnie Śnieżki do każdego koloru zaproponowano inne, które pasuję według tych zasad o których napisałam. :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 183

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >