Jaki byłby waszym zdaniem dobry kolor ścian do średniego pokoju..? Lubię bardziej takie stonowane kolory. Teraz aktualnie mam żółto-zielony kolor ścian bardzo mi przeszkadza nie dość że widać na niej każde zadrapanie że tak powiem to nie pasuje do mnie. Tata wybierał te kolory 4 lata temu. Mieszkam w jednym pokoju z młodszym rodzeństwem. Chcę ten pokój jakoś odnowić. Nie chce żeby było w nim tak jasno. Macie jakieś pomysły..?
offline gabon fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Ekspert Dekoral praktykant |
Dobrym pomysłem byłoby zestawienie dwóch odcieni: jasny z o kilka tonów ciemniejszym. Dzięki temu nie będzie ani za jasno ani za ciemno. Za to ciekawie i z charakterem! Nie chcesz różu, zieleni, pomarańczy i fioletu… Co powiesz na szarość? Atlasowy grafit w połączeniu z delikatnym odcieniem intuicji? To się nazywa całkowita metamorfoza. Pozdrawiam, Ekspert Dekoral |
| |
Reklamy Google | |
offline pawlowskip inżynier
|
Ja akurat nie należę do zwolenników łączenia dwóch kolorów w jednym pokoju. Wolę spójność kolorystyczną. Jeśli ma być coś spokojnego to polecam kolor subtelny beż (śnieżka satynowa). Przyjemny kolor, kojący, ciepły, relaksujący. Teściowie mają teraz taki w salonie i super się prezentuje. |
| |
Gość: eusebio praktykant |
|
| |
Gość: barykada praktykant |
@pawlowskip - nie kumam. Dwa, a nawet trzy kolory w jednym pokoju wcale nie muszą oznaczać niespójności kolorystycznej. Możesz tak dobrać kolory by się elegancko uzupełniały. :) Mogą się uzupełniać na zasadzie kontrastu lub harmonii. Na stronie właśnie Śnieżki do każdego koloru zaproponowano inne, które pasuję według tych zasad o których napisałam. :) |
| |
Reklamy Google |