Kominek to bardzo fajne i pomocne udogodnienie nie tylko wizualne ale też zabezpieczające przed nagłą awarią prądu. My tak mieliśmy i w ziemie -18 w nocy wysiadło ogrzewanie i w takiej sytuacji kominek nam uratował życie. Nasz wkład komnkowy zakupiliśmy u Polskiego producenta wkładów kominkowych www.pama-kominki.com.
offline Dolny89 inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: PaulinaPola praktykant |
To czy kominek czy biokominek to wszystko zalezy tak na prawdę od tego jakie się ma mieszkanie. jedni mają możliwość posiadania kominka a inni biokominka. Ja akurat miałam możliwość mieśc tradycyjny kominek. Poza tym jak ktoś szuka kominka czy biokominka to warto zajrzeć na kratki.com. bardzo duży wybór dobrej jakości kominków |
| |
Reklamy Google | |
offline e-Rzecznik Śnieżka fachowiec
|
Wyższość biokominków nad tradycyjnymi jest taka, że są bio, czyli są mniej szkodliwe dla środowiska. To coraz ważniejszy aspekt, który trzeba brać pod uwagę podejmując decyzję o zakupie. Bo cóż z tego, że kominek wprowadza we wnętrzu miłą atmosferę gdy jednocześnie niszczy klimat |
| |
Gość: Bonsas praktykant |
|
| |
offline jan12 praktykant
|
Według mnie biokominek jest ok rozwiązaniem, ale tylko jeżeli mieszka się w dosyć małym mieszkaniu. Osobiście jestem wielkim fanem tradycyjnych kominków na drewno, ale rozumiem, że niektórzy chcą nieco prostsze rozwiązanie, niewymagające większego wysiłku przy utrzymaniu. |
Ten post był edytowany przez jan12 dnia: 25 października 2021, 09:07 | |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Ernestchice praktykant |
|
| |
offline kominkivector praktykant
|
Dobrej jakości biopaliwo, które płonie pięknym żółtym
ogniem do tego polana ceramiczne i kominek jak malowany w
każdym domu :) |
| |
offline Michal1980 kierownik
|
Ja od kilku lat mam u siebie biokominek. Dokładniej zdecydowałem się na model: https://lilimo.pl/pl/products/biokominek-eldu r-bialy-19.html. Posiada nowoczesny design, solidnie wykonany korpus, bezstopniową regulację płomienia, szybę zabezpieczającą oraz wygaszacz do ognia. Zdecydowanie jest to bardzo wygodne rozwiązanie dla osób nie lubiących popiołu, dymu i sadzy. |
| |
offline charlotte160 kierownik
|
My zdecydowaliśmy się na kominek elektryczny z kominki-kwidzinski.pl i uważam, że to była bardzo dobra decyzja. Kominek nie pobiera wbrew pozorom dużo pradu, pięknie się prezentuje i daje odpowiednie ciepło. Najlepsza opcja dla każdego kto nie chce zatruwać środowiska i chce miec porządek w salonie. |
| |
Gość: AdamB123 praktykant |
oczywiscie majac wybor miedzy tradycyjnym kominkiem a biokominkiem, wybieram biokominek. tez tak zrobilem, bo zrezygnowalem z kominka na rzecz biokominka, zaoszczedzilem tez troche kasy na ogrzewaniu, ladnie prezentuje sie w salonie .kupilem swietny kominek na kratki.com |
|