Konserwacja dachu na zimę

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

4 listopada 2014, 20:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam takie pytanie: Jak zabezpieczać dachy jaki i rynny przed śniegiem, niskimi temperaturami, lodem. Niedawno założyłem nową dachówkę ( Tegalit z Braasa) i chcę aby jak najdłużej mi posłużyła :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 listopada 2014, 11:50

a przedstawiciel firmy nie dal Ci najwazniejszych wskazówek dotyczacych tego tematu?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 listopada 2014, 20:47

Bardziej chciałbym poznać sposoby forumowiczów w jaki sposób dbają o swoje dachy na zimę i wykorzystać te najbardziej sprawdzone w połączeniu ze wskazaniami :)

Zgłoś | Cytuj | Link

6 listopada 2014, 09:32

no jasne.. sposoby sprawdzone sa najlepsze..

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2014, 13:42

Wydaje mi się, że sprawdzone sposoby najlepsze. Pamiętam jak znajomy z http://www.abud-dach.eu/ polecił mi, żebym dobrze ocieplił dach wełną mineralną i szczelnie opatrzył wszystkie okna. Myślę, że doświadczenia znajomych można wziąć za dobrą monetę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 listopada 2014, 20:39

Jeżeli chodzi konserwację to jeżeli niedawno kupiony to z samą dachówką nie powinno być problemów, przeczyść rynny.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2014, 12:46

No muszę się za to wziąć, bo zaraz mnie śnieg zastanie :) a własnie czy warto założyć takie płotki śniegowe na dachu, czy nie zawracać sobie tym głowy ??? :)

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2014, 15:24

Myślę, że jeżeli ich nie założysz nie będzie żadnego problemu. Byleby rynny były drożne.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2014, 17:38

a co mowi producent? bo Ty braasa masz?

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2014, 19:48

Pisał, że braasa. Ale mniejsza o firmę, właściwie da się coś zrobić?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 390

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >