Konserwacja dachu z gontu

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

9 lutego 2009, 06:11

Zgadzam sie: good 0 bad

Poszukuję preparatu do impregnacji dachu z gontu drewnianego. Czy możecie mi pomóc?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lipca 2010, 10:51

Polecam oleje do ochrony drewna z Tikkurili. Nadają się one do impregnacji dosłownie każdego rodzaju drewna.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lipca 2010, 12:02

można też bezbarwnym lakierem przeznaczonym do tego. Są też kolorowe, ale pewnie bardziej przydatne do dachów już nieco poszarzałych

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2010, 00:29

zaraz zaraz, gonty są drewniane? Chyba coś mi tu nie gra.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 lipca 2010, 10:33

?? co masz na myśli? no są - zresztą zobacz o jakie pyta Gość!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2010, 21:56

hmm no tak, wystarczyło wpisać w google i już wiadomo o co chodzi

Zgłoś | Cytuj | Link

2 kwietnia 2018, 23:49

A jeżeli zdecydujesz się na dachówkę to warto wybierać modele, które od razu są zabezpieczone angobą bądź glazurą. Na szczęście w Braas każda dachówka jest odpowiednio chroniona również jeżeli chodzi o modele betonowwe (tutaj jest to podwójna powłoka akrylowa Lumino)

Zgłoś | Cytuj | Link

5 kwietnia 2018, 22:29

No ja wolałbym jednak wybrać dachówkę ceramiczną z zabezpieczeniem angobą bądź glazurą przed porastaniem i jednocześnie mając pewność co do 30 letniej gwarancji na dobrych warunkach.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2018, 22:56

Przez to, że miałem gonty na domu, musiałem zmieniać pokrycie dachu na inne, bo przeciekała woda

Zgłoś | Cytuj | Link

1 maja 2018, 22:45

Nie wiem jak to do końca wyglada, ja od lat mam spokój poniewaz dachówka ceramiczna Topas 11V jest pokryta anogbą chroniąc ją przed zabrudzeniami i porostami.

Ten post był edytowany przez Emilek43 dnia: 1 maja 2018, 22:45
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 391

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >