Konserwacja dachu z gontu

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

10 lipca 2019, 11:06

Zgadzam sie: good 0 bad

Właśnie dlatego warto zwrócić uwagę na porządne pokrycie dachowe, jak dachówka ceramiczna. Przy wyborze mojego pokrycia dachowego to polecam zwrócić uwagę na dachówkę Turmalin w glazurze Topline mam spokój na dekady nie ma czegoś takiego jak mech na dachówce czy jakiekolwiek zabrudzenia ze względu na zabezpieczenie angobą.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 września 2019, 18:43

Patrząc z dłuższej perspektywy czasu to moim zdaniem dachówka ceramiczna bądź cementowa. Szczególnie, ze najdłużej zachowują swój piękny wygląd i odpowiednie zabezpieczenia przed wnikaniem zabrudzeniami i porastaniem. Myślę, że powinieneś zwrócić uwagę na ofertę Braas, ponieważ rozpoczęła się nie tak dawno promocja House of Braas z nowością CLASSIC STAR oraz dachówki betonowe TEGALIT PROTEGON, dachówki ceramiczne RUBIN 13V, TOPAS 13V oraz blachodachówki panelowe DECRA ELEGANCE i QUADRO.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 lutego 2020, 22:48

Wolę postawić jednak na sprawdzoną dachówkę, która na żywo także pięknie się prezentuje. Braas ma świetnie rozbudowaną bazę dystrybutorów także szybko ich znajdziecie i tam dokładnie obejrzycie wystawę no i może już ostatecznie wybierzecie akcesoria oraz oczywiście samą dachówkę.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2020, 10:52

Ja postawiłbym na Twoim miejscu jednak na lekką blachodachówkę, a w szczególności zwróciłbym uwagę na model Quadro, który wyróżnia się designem oraz dobrymi parametrami. Lekkie i stylowe pokrycie na lata.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 września 2020, 09:33

Na początku obawiałem się jakości dachówek cementowych od Braas, aczkolwiek z mijającymi latami jestem bardzo zaskoczony bo wytrzymały grad, nie porastają oraz co ważne również kolor nie traci na intensywności dzięki barwieniu w masie. Jednocześnie zapewniają dobre warunki gwarancyjne i inne materiały do stworzenia funkcjonalnego dachu w tym także systemy hydroizolacyjne typu Icopal - Papy w Technologii Szybki Profil® SBS

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 391

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >