Kosiarka - jaką wybrać?

« Powrót do grupy: Pielęgnacja ogrodu

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

3 lutego 2015, 15:22

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam wszystkich,

chciałbym zakupić kosiarkę elektryczną do koszenia trawy w ogródku około 300m2. Poprzednia padła w poprzednim sezonie po 10 latach używania i sama naprawa jest droższa niż nowy sprzęt.
Zależy mi na tym, żeby miał moc nie mniejszą niż 1600 W i szerokość koszenia około 40 cm. Zastanawiam się nad Grizzly ERM 1637G, czy ktoś ją używa lub używał?

Z góry dziękuję za pomoc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 lutego 2015, 10:11

Bierz ją, używam kosiarkę Grizzly ale model ERM 1434G i jestem zadowolona :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2015, 22:24

A coś spalinowego w sensownej cenie i jakości? Elektrycznej mam dość. Mam ją cały czas jedną, za to coraz więcej coraz krótszych przedłużaczy.:) Z rozdrabniarką- niech się zielsko samo nawozi a nie czeka w worach na biodegradowalnych śmieciarzy. Przyjeżdżają raz na tydzień i jak się nie uwinę przed czwartkiem to tydzień w ogródku śmierdzi...

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2015, 11:53

Coś spalinowe w sensie ceny i jakości mogę polecić Tobie kosiatkę Lider GYK42N139. Za przystępną cenę masz kosiarkę z silnikiem OHV, opcję mulczowania i napęd.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2015, 12:12

Użytkownik Gość: Roniusz napisał: Coś spalinowe w sensie ceny i jakości mogę polecić Tobie
kosiatkę Lider GYK42N139. Za przystępną cenę masz
kosiarkę z silnikiem OHV, opcję mulczowania i napęd.

Sprawdzę, dzięki!

Ten post był edytowany przez fiksu dnia: 5 marca 2015, 01:15
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 lutego 2015, 16:21

My kupili w zeszlym roku taka mala tania kosiarkie a idzie to to jak burza w 2 tygodniowe trawsko na dzialce http://www.ceneo.pl/26743262#tab=spec

Zgłoś | Cytuj | Link

18 marca 2015, 10:19

Ja już drugi rok korzystam z kosiarki spalinowej od Stigi http://www.kerpol-karcher.pl/sklep/product/15 79-collector-43.html i jestem bardzo zadowolony. Jest wydajna i bezawaryjna

Zgłoś | Cytuj | Link

2 kwietnia 2015, 12:20

Również mam Lidera ale wersję z silnikiem B&S model CJ46BS500PP. Jestem z niej bardzo zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 stycznia 2016, 11:30

Elektryczne kosiarki są tańsze w eksploatacji i zakupie, więc do większości zastosowań to chyba najlepszy wybór. Co do spalinowych, to nadają się do większych powierzchni. Tutaj http://trawnikmarzen.pl/kosiarka-elektryczna- jak-wybrac-najlepsza-dla-siebie/ można przejrzeć najpopularniejsze modele takich kosiarek.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lutego 2016, 12:52

Elektryczne są lepsze dla niewielkich ogródków tak do 400 m2 max. Kosiarka Faworyt XK 1800 to będzie dobry wybór.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie drzewa owocowe? Liczba postów: 75 Grupa: Pielęgnacja... Gdzie Wy najczęściej szukacie informacji na interesujące Was tematy? Przeglądałem różne portale informacyjne i natrafiłem na bardzo interesujący artykuł na tema...
  • Jak dbać o swój ogród? Liczba postów: 455 Grupa: Pielęgnacja... Szukając dobrej hurtowni, gdzie będziecie mogli kupić wyposażenie ogrodowe typu sekatory, piły, nożyce do trawy, ale również sprzętu jak kosiarki, podkaszarki,....
  • Części do systemów nawodnienia Liczba postów: 4 Grupa: Pielęgnacja... Gdzie kupujecie na swoje uprawy części do systemów nawadniających, jak coś trzeba naprawić? Macie jakichś sprawdzonych dostawców, których ewentualnie możecie po...
  • Prace ogrodowe Liczba postów: 41 Grupa: Pielęgnacja... Jeśli szukasz firmy od której będziesz mógł zamówić tablice informacyjne zajrzyj tutaj https://konarch.pl/kategoria/tablice-inf ormacyjne/ Według mnie ta oferta....
  • Jaka kosiarka do trawy? Liczba postów: 112 Grupa: Pielęgnacja... Zdecydowanie przyda się dobrej jakości narzędzia, elektronarzędzia oraz osprzęt do realizacji prac ogrodowych. Na pewno warto będzie sprawdzić ofertę hurtowni C...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 676

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >