Witam, jestem właścicielem sporej działki, prawie 1500 m2, na której, póki co jest łąka i młody sad. Docelowo zamierzam się tam pobudować, ale to jeszcze wszystko w planach. Na razie potrzebuje dobrej samobieżnej kosiarki spalinowej i musi to być naprawdę solidny sprzęt z dużą mocą. Po pierwsze dlatego, że samej trawy jest od groma, po drugie dlatego, że ziemia pod sad została źle przygotowana i teraz co chwila odbijają mi wszelkiej maści krzaczki, jakieś kłącza, jeżyny, maliny, po prostu robi się jakiś busz karłowaty, tak że spokojnie przejść nie można. Mam dość kupowania jednosezonowych hitów i tym razem zamierzam zainwestować w naprawdę solidny sprzęt. Możecie mi wskazać plusy i minusy (o ile takie są) Husqvarny i stihla?
offline buggit praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 13 lutego 2020, 14:02 | |
| |
Reklamy Google | |
offline olo praktykant
|
Za husqvarną przemawia niezawodność i bezpieczeństwo
użytkowania, ze stihlem niby jest podobnie, jednak w
husqvarnie lepszy jest serwis, nie ma kłopotów z
akcesoriami np. z dodatkowymi ostrzami, jeśli coś się
popsuje, to zamiast wysyłać gdzieś do centrali to
wymieniają na miejscu. |
| |
Reklamy Google | |
offline m4rekkk doświadczony
|
Co Ty gadasz, też myślałem, że Husqvarna jest dobra
dopóki nie przeczytałem tego:
http://www.narzedzia.com.pl/Forum/Husqvarna-nikomu-nie-polec
am-1149.html |
| |
offline waserx praktykant
|
No właśnie B&S montuje swoje silniki gdzie popadnie - nawet w hipermarketowych produktach. Trzeba samemu sobie odpowiedzieć jaka kosiarka nadaje się do mojego ogrodu bo każdy zachwala to co ma. Ja w każdym bądź razie nie polecam B&S - serwis u nich to jakiś absurd - chwalą się punktami serwisowymi, które nie przyjmują sprzętu gdzie indziej kupionego niż właśnie w tym punkcie, jak coś porządnego to w sieciowym sklepie - brałbym Stihla. |
| |
offline m4rekkk doświadczony
|
ja w życiu nie kupiłbym kosiarki w markecie. na allegro to samo o połowę taniej chociażby ten Leader który wybrałem (info powyżej). a że B&S montuje swoje silniki w produktach różnych marek to tylko chwalić, to najsolidniejsze silniki w branży więc nawet jesli są w roznych modelach kosiarek to co z tego? i tak są solidne. |
| |
Reklamy Google | |
offline KosiarkiAllegro doświadczony
|
|
| |
Gość: isuds praktykant |
|
| |
offline Zielono.net doświadczony
|
|
| |
Gość: masionso praktykant |
ja zdecydowanie stawiam na husqvarne! To jest naprawdę solidny sprzęt, na którym szybko i wydajnie się pracuje, mam swoją kosiarkę z http://www.tipsplus.pl/ |
| |
offline Drewnolandia.pl majster
|
|
|