Kostka brukowa wokół domu

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

21 października 2010, 14:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Jak należy wybrukować nawierzchnię wokół domu? Od czego zacząć pracę? Czy należy jakoś wyrównać grunt? Jaki sprzęt będzie mi potrzebny?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 października 2010, 19:50

Balbinka sama chcesz brukować? To nie jest takie proste jak się wydaje.
Najpierw musisz wyznaczyć skosy i spadki, żeby ustalić gdzie woda ma spływać. Następnie utwardzić teren i wysypać podsypką. Kolejny etap to rozplantować półsuchy beton i zagęścić. Ułożyć kostkę, polać wodą i zagęścić z nakładką gumową.
To tak w DUŻYM skrócie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 października 2010, 13:55

Ze sprzętu budowlanego będziesz potrzebowała betoniarkę i zagęszczarkę, z narzędzi przyda Ci się młotek gumowy, sznurek, poziomica, łata itp.
Jak pisał przedmówca nie jest to takie proste...

Zgłoś | Cytuj | Link

17 stycznia 2012, 12:59

No co może kobieta ma wprawę do tego ;) Jak na moje oko to do brukowania jest potrzebna spora znajomość matematyki, więc to już na pewno nie dla mnie ;) Lepiej zostawię to specjalistą bo od samego myślenia głowa mnie boli :D

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2012, 17:54

Ja też wolałbym zamówić do tego specjalistów... To nie zwykłe malowanie mieszkania ;-)

Ten post był edytowany przez wisnia78 dnia: 21 stycznia 2012, 17:54
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 lipca 2012, 15:38

Tutaj mogę się zgodzić z powyższymi opiniami. Lepiej wezwać fachową ekipę i po prostu mieć święty spokój. Samemu bez doświadczenia niestety nic nie zdziałasz.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2014, 10:29

Pamiętaj, że będzie ci potrzebny nawet zwykły młotek. Zresztą moze nie zwykły, tylko solidny. Ja stawiam zawsze na niemiecką klasę. Na Deutz. Akurat wtłapałem promocje http://www.bthfast.pl/ i mam super narzędzia

Zgłoś | Cytuj | Link

11 marca 2015, 15:23

Wezwij fachowców, po co masz tracić czas i nerwy że coś nie wychodzi tak jak byś chciała : ( trochę zapłacisz ale za to samopoczucie będzie lepsze

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sklep internetowy Liczba postów: 245 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
  • Architekt Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Moja przygoda ze spinmama zaczęła się zupełnie przypadkiem - widziałem ich reklamę w tramwaju w Poznaniu. Początkowo myślałem, że to kolejna platforma, która ob...
  • gra online Liczba postów: 1 Grupa: Wykańczamy... Mój wujek z Lublina, który gra od lat w różne gry, polecił mi plinko. Na początku nie widziałem w tym nic specjalnego, ale im dłużej gram, tym bardziej mi się p...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19695 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 178

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >