Krzywe ściany, a listwy styropianowe

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

5 stycznia 2019, 20:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam do Was pytanie, mam torchę krzywy sufit i ściany, wpadłem na pomysł żeby to zakamuflować listwami narożnymi styropianowymi, powiedzcie mi czy to dobry pomysł i czy się to w ogóle uda tak je uformować ? Dzięki za pomoc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 stycznia 2019, 11:23

Witaj trepka90, nierówności na styku ścian oraz sufitu są szczególnie widoczne, gdy ciemniejsza barwa ściany dochodzi aż do samego łączenia z sufitem. Dlatego, aby zamaskować tę niedoskonałość wystarczy namalować na ścianie kilkucentymetrowy pasek w kolorze sufitu.
- wyznaczamy za pomocą taśmy malarskiej prostą linię na ścianie, przylepiając ją w pewnej odległości od sufitu (odcinek ten, w zależności od wysokości pokoju, może mieć od kilku do nawet kilkunastu centymetrów),
- następnie wydzielony fragment ściany malujemy tym samym kolorem co sufit.
Dzięki temu prostemu zabiegowi, uzyskamy optycznie idealnie równe połączenie sufitu i ściany. Dodatkowo radzimy wykorzystanie farby głębokomatowej np. Dulux EasyCare, która odbija o wiele mniej światła, dzięki czemu maskuje nierówności.
Pozdrawiam Ekspert Dulux

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 stycznia 2019, 11:24

write my paper for me website that does your homework best college paper writing service paper writing service

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2019, 15:04

Użytkownik trepka90 napisał: Mam do Was pytanie, mam torchę krzywy sufit i ściany,
wpadłem na pomysł żeby to zakamuflować listwami
narożnymi styropianowymi, powiedzcie mi czy to dobry
pomysł i czy się to w ogóle uda tak je uformować ?
Dzięki za pomoc.

Szanowny Panie,
Przy pomocy listew styropianowych można stosunkowo łatwo ukryć niedoskonałości związane z nierównym sufitem. Podstawą jest tu odpowiednie docięcie listew, zastosowanie dedykowanego kleju oraz umiejętne przygotowanie podłoża. Miejsce, w którym listwy będą przyklejone należy odpylić oraz zagruntować, np. gruntem ACRYL-PUTZ® GU40. Ewentualnie nierówności można uzupełnić lekką masą szpachlową ACRYL-PUTZ® LT22 LIGHT.

Zgłoś | Cytuj | Link

7 lutego 2019, 19:04

Ja się niestety dość słabo na tym znam... Nie będę w stanie tutaj pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 573 Grupa: Technologie... Jeśli szukasz miejsca w którym znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek to ko...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 372 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • agencja Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Dais - https://dais.pl/ to agencja marketingowa, która łączy doświadczenie w social mediach z efektywnymi strategiami performance marketingowymi. Dzięki analizo...
  • Wyposażenie magazynu Liczba postów: 1547 Grupa: Technologie... Potrzebujesz osprzętu do wózków widłowych, który ułatwi Twoją pracę? Zajrzyj do Mipromet. Znajdziesz tam liny stalowe, uchwyty do beczek, trawersy, czy nakładki...
  • wózki widłowe Liczba postów: 4 Grupa: Technologie... Zastanawiasz się nad zakupem przedłużek do wideł, uchwytów do beczek, trawersów, czy lin stalowych? Sprawdź ofertę Mipromet, która oferuje wysokiej jakości ospr...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 389

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >