Który dach lepszy ?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

27 września 2015, 20:03

Zgadzam sie: good 0 bad

Andrzej, no i jak postępy, już zdecydowałeś, czy wybierzesz Tegalit protegon, czy jakąś inną dachówkę?? Kenny, dużą powierzchnie miałeś do pokrycia i czy dużo Cie to wyniosło?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2015, 19:44

Tegalit Protegon zawsze na szycie, bo jakościowo sporo odbiega od innych modeli cementowych. Natmoiast ceramika od Braas równiez stoi bardzo wysoko, bo według rankingu na muratorze ma 1 lub 2 miejsce pod względem wyboru przez klientów.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2015, 20:46

O, nie widziałem ani nie wiedziałem, że murator ma w ogóle taki ranking. W sumie nie powinno to dziwić, że braas jest na tak wysokim miejscu, w końcu to liderem, a jeśli nie to jedna z dominujących na rynku firm.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 listopada 2015, 22:00

Przeglądając ich tematy w zakresie dachu mozesz łatwo na niego trafić :) Zgadzam się, trudno jest dla Braas nie zaufać. Szczególnie, że kontakt i zakup przebiegał u mnie bez jakich kolwiek problemów. Wszystko na czas i tak jak powinno to wyglądać :)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2015, 17:54

O czyli jednak nie tylko umnie tak miło przeszła cała transkacja. Ja na prawdę jestem zaskoczony, że dystrybutorzy z Braas bardzo uprzejmi. Ja wziąłem za dużo dachówek, ponieważ trochę źle przeliczylismy i spokojnie mogłem je zwrócić razem z paletami :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

25 listopada 2015, 17:01

A mogłabys przyblizyć ile kosztował Cie ten dach dokłądnie ?? Bo niestety wydaje mi się, że nie jest to na kieszeń każdego człowieka. Poza tym czas jaki trzeba w łozyć w utrzymanie jego idealnego stanu wolałbym raczej przeznaczyć na co innego. Dlatego jak jjuz ywbierać to dachówkę: proste, bezobsługowe i piknie wygladające pokrycie, które trwałoscia jest w samej czołówce. Dodatkowo w Braas oferuja na nie 30 lat gwarancji i super ceny

Zgłoś | Cytuj | Link

20 grudnia 2015, 15:30

Proste !! Czekam również na odpowiedź, bo nie wydaje mi się aby była to tak prosta i tania inwestycja. Szczególni, że trzeba pod to dopasowywac wszystko również z więźbą. Moim zdanieim zupełenie niepotrzebne... Wystarczy pojechać do dystrybutora Braas podliczyć sobie wszystko i zobaczyć, że to nie jest wcale drogie, a szczególnie dachówki betonowe :)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2015, 14:37

Wracająć do głównego tematu prościej i taniej będzie dwuspadowy, jednak nie należy zapominac o wyborze dobrego materiłu na dach. Braas to miejsce gdzie można znaleźć aż 7 modeli dachówek betonowych i 8 ceramicznych, a każdy model ma aż 30 lat gwarancji oraz najważniejszą cechę-barwienia w masie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

31 grudnia 2015, 05:50

Wydaje mi sie, że najlepszy będzie taki, odpowiednio zabezpieczony ;) Odpowiednie zgrzanie folii nakładanych na dach będzie na pewno dobrym zabezpieczeniem przed czynnikami zewnętrznymi i będzie dawało dobrą izolację termiczną.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 stycznia 2016, 20:06

Ja jeżeli chodzi o folie dachowe to wybrałem Divoroll CLIMA+ S jest to folia oddychającą, odbijającą promienie słoneczne membraną, przeznaczoną do stosowania na poddasza niezamieszkane oraz zamieszkane, oraz usuwa wilgoć przemieszczającą się po dachu :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 296

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >