Który dach lepszy ?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

21 lutego 2016, 14:36

Zgadzam sie: good 0 bad

warto przed wykonaniem na prawde porządnie poznać sie z ofertami wszystkich elementów dachowych. W bBraas można mieć kompletny dach z "jednej ręki", więc doradzenie się, czy zapytanie Ekspertów Braas nic nie kosztuje :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lutego 2016, 20:18

Oczywiście :0 A mogą otworzyć Nam szeroko oczy i pomóc w wyborze najlepszego rozwiązania. Dlatego polecam przed ostatecznym wyborem dopytać się właśnie takich specjalistów jak Eksperci Braas :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2016, 11:16

Jeszki szukacie materiałów budowlanych na dach, to warto zapoznać się z oferta firmy kom&Bud z Bydgoszczy http://kom-bud.com.pl/. Oni zajmują się naprawami dachów w domach jednorodzinnych ale też w kamienicach a nawet kościołach. Mają świetnie wyposażoną hurtownię, gdzie znajdziecie wszystko na dach. Kupiliśmy tam dachówkę w przystępnej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2016, 14:22

Ja zdecydowałem się na blachę trapezową http://lindabpl.weebly.com/ ponieważ jest najprostsza i najtańsza. Czekam teraz na firmę która mi zamontuje tą blachę, jestem ciekawy końcowego efektu, wybrałem kolor bordowy, żonie się najbardziej podobał :)

Ten post był edytowany przez dnia: 9 marca 2016, 14:22
Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2016, 18:46

A ile ciękosztowała za m2, bo jakos na stronie ceny nie ma. Do tego warto przeliczyć sobie dachówke betonową od Cisar na którą może trafić się również całkiem fajna obniżka. Może to być na prawdę minimalna różnica, a jak wiadomo zalety dachówki do blachy to kilka lig wyżej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 kwietnia 2016, 17:43

Ja najpierw od czego bym zaczął to dowiedział się w jakim stanie jest więźba, bo może własnie jest akurat zrobiona pod dachówkę przy wymianie. Najlepiej odezwac się co cieśli i dobrego fachowca jak certyfikowany dekarz Braas i wtedy będzie wszystko jasne

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2016, 07:54

Oczywiście i ewentualnie poprawki niech cieśla naniesie, jeżeli trzeba,. Wolę mieć nad głową do końca życia dachówkę piękną i trwałą niż blachodachówke na 25-30 lat, która zacznie zaraz rdzewieć. Nawet w przypadku, gdy nie mamy wystarczających środków na ceramike to w Braas jest 7 modeli dachówek betonowych w cenach nawet poniżej 30zł/m2

Zgłoś | Cytuj | Link

27 kwietnia 2016, 21:56

A ja zachęcam do poczytania o zielonych dachach na http://www.xeroflor.pl/ , to fajna inicjatywa, wspierająca dbanie o środowisko

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2016, 10:27

Do jednych z najbardziej ekologicznych rozwiązań należą także dachówki betonowe, które sa jedynie utwardzanie w temperaturze ok 70 stopni i wykorzystywane są do ich produkcji tylko naturalne szeroko występuujące surowce na ziemi. Warto na stronie Braas sobie o nich i ich technologiach produckji poczytać :)

Zgłoś | Cytuj | Link

30 kwietnia 2016, 22:30

Dachówki betonowe Braas są średnio o 90% wytrzymalsze niż wymaga tego NORMA PN-EN 490. Taką informajcę znalazlem na internecie. Jak widać dachówki betonowe nie są takie straszne.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jaką blachę na dach wybrać Liczba postów: 221 Grupa: Robimy dach To fakt… Aktualnie Internet to źródło reklam i ciężko rozróżnić co jest prawdą, a co jedynie dobrą akcją marketingową ;) Od siebie powiem, że ja unikam na pewno...
  • Deskowanie na zimę Liczba postów: 31 Grupa: Robimy dach Od razu napiszę że ekspertem nie jestem, ale zauważyłem, że na forach deskowanie to jak amen w pacierzu. Natomiast na Podkarpaciu gdzie mieszkam nikt tego nie r...
  • Ocieplenie i wygłuszenie poddasza z blachodachówką... Liczba postów: 32 Grupa: Robimy dach blacha jest ok, nie ma przecieków. Moje scenariusze: 1. filia, wełna, folia, płyta 2. wełna, folia, płyta Wełna ma spełnić funkcje głównie wygłuszenia, ale i t...
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 3 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...
  • Jak wykończyć dach? Liczba postów: 26 Grupa: Robimy dach Właśnie dlatego jeżeli jesteście na etapie planowania prac dachowych i wykonania go w odpowiedni sposób to jestem zdecydowanie za tym aby postawić jednak na cer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 443

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >