Który dach lepszy ?

« Powrót do grupy: Robimy dach

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

2 maja 2016, 15:53

Zgadzam sie: good 0 bad

A co sądzicie o gontach bitumicznych? Znalazłam je kilka dni temu na http://www.dom-expert.eu/oferta/ i zastanawiam się nad położeniem ich na dachu zamiast dachówki ceramicznej. Czy ktoś z was wybrał takie rozwiązanie? Chciałabym miec ładny, porzadny dach ale bez wydawania majątku. Jakby nie patrzeć dachówka tania nie jest.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 maja 2016, 18:57

Raczej był odradzał. Jest to słabe pokrycie, a w stosunku do ceny wychodzi bardzo źle Jezeli chcesz mieć piękny i porządny dach to Twoim wyborem powinna być dachówka. Ja z producentów miałem doczynienia z Braas na prawdę świetne dachówki jakość, cena, estetyka wszystko zachowane. Polecam abyś sprawdził

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 maja 2016, 19:23

ja tez mam czterospadowy z dachowki, ktora zakupilem u www.dachstyl-ryki.pl moge smialo polecic takie polaczenie, swietnie sie sprawdza

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2016, 07:51

Ja mogę polecić "moją" dachówkę, tzn. Koramic Orea. Nie mam doświadczenia z innymi producentami, wybraliśmy taką w składzie budowlanym, bo miała mega fajny kolor (czarny matowy) i dobrze wyglądała. Ogólnie materiał można polecić, dekarze nie narzekali na jakieś trudności przy układaniu, połać też jest równa i nie widać klawiszowania które sie podobno może pojawiać przy innych dachówkach płatkich. To dlatego pewnie tak długo w ogóle nie było ceramicznych dachówek płaskich, bo producenci bali się tych krzywizn, które są przecież w 100% naturalne i powstają przy wypalaniu. Przy mojej dachówce technologia już jest widać na tyle dobra, że te krzzywizny się eliminuje na etapie produkcji. Tak czy inaczej - polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

18 maja 2016, 21:07

To prawda długo nie było dachówek ceramicznych o płaskiej budowie. Najpierw w Braas była Teviva bodajże ale to dachówka betonowa. Później doszedł Tegalit Protegon i ceramiczny Turmalin. Klawiszowanie nie zawsze da się dojrzeć szczególnie przy wyższych domach i gdy jest pokryta glazurka. U mojego sąsiada na prawdę efekt nie do zauważenia, albo udał mu się ten Turmalin :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 maja 2016, 20:47

Ostatnio na muratorze widziałem zdjęcia z wykonania dachu pokrytego dachówką ceramiczną Turmalin bodajże w graficie. No na prawdę pięknie im to wyszło. Linie idealnie proste, pełny i równy kolor-cudo!

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2016, 21:30

Według mnie dachówki ceramiczne to dobry wybór. A kolor - to już zależy od upodobań

Zgłoś | Cytuj | Link

29 maja 2016, 14:36

Zgadzam się z forumowiczem. Jeszcze też są różne modele np dachówki płaskie, z wyrazistą linia czy bardziej klasyczne jak Romańska CISAR. W Braas jest w czym wybierac

Zgłoś | Cytuj | Link

7 czerwca 2016, 22:11

Ogólnie naliczyłem w Braas 8 modeli dachówek ceramicznych i 7 modeli dachówek betonowych, które są wykonywane w 3 technologiach: CISAR, Lumino i Protegon.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 czerwca 2016, 15:23

Oferta Braas na prawdę robi wrażenie i nie tylko wśród dachówek, ale również akcesoriów dachowych, izolacji i systemów solarnych.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Dach cieknie przy komimie, Czym uszczelnić? Liczba postów: 11 Grupa: Robimy dach Poradźcie proszę, czym można uszczelnić dach z blachy trapezowej bo zaczął cieknąć w okolicach kominów. Jak to można załatać? Silikonem (ale czy kwas octowy zaw...
  • Dach plaski - wady Liczba postów: 37 Grupa: Robimy dach A jaki Tobie się podoba? Nie myśl, co chce projektować architekt, tylko co ty chcesz mieć. Ja przez 5 lat marzyłam o plaskim dachu, ale gdy już zaczęłam konkret...
  • Z czego dach? Liczba postów: 283 Grupa: Robimy dach Zastanawiasz się, jak dbać o dach? Odwiedź https://poradnikbudowlany.eu/dlaczego-re gularne-czyszczenie-dachu-jest-kluczowe- do-utrzymania-trwalosci-pokrycia i do...
  • Jaki dach jest najtrwalszy? Liczba postów: 306 Grupa: Robimy dach Jak dla mnie ciężko stwierdzić, każdy typ dachu ma swoje zalety i wady, a trwałość tak naprawdę zależeć będzie od materiałów i od wykonania.
  • Jak policzyc powierzchnie szczytu domu Liczba postów: 8 Grupa: Robimy dach Jak obliczyć powierzchnię szczytu domu? Aby obliczyć powierzchnię szczytu domu (czyli powierzchnię trójkątnego lub trapezowego fragmentu ściany bocznej pod dac...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19469 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 379

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >