Kwestionuje uchwale wspolnoty

« Powrót do grupy: Wspólnoty mieszkaniowe

30 listopada 2006, 11:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam zastrzezenia do uchwały wpólnoty mieszkaniowej. Na zebraniu wspolnoty nie bylo mnie - ale zbierane one były częściowo w trybie indywidualnym (u mnie w domu) i na tymże zebraniu. Nie znalem w tamtej chwili wyniku głosowania. Mam wiele zastrzeń. Nie powiadomiono mnie o wyniku.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2006, 11:42

Może pan zaskarżyć uchwałę ale tylko w ciągu 6 tygodni od jej podjęcia (na zebraniu) lub od powzięcia wiadomości o niej (gdy w trybie indywidualnego zbierania glosów). Sąd sprawdzi prowidłowość przeprowadzenia procedur głosowania. Powodzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2006, 11:51

Zarządca w imieniu zarządu wspólnoty mieszkaniowej powinien rozesłac zawiadomoienie o zebraniu (miejscu, godzinie, porzedku obrad) min. na tydzień przed zebraniem - jeśli nie dostał pan go to ma pan silne podstawy :D

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2006, 12:05

Musisz sprawdzić czy w zawiadomieniu było napisane ze w razie nieobecności na zebraniu ogółu właścicieli lokali należy odebrac glos w sposób indywidualny. To że tak zrobili nie znaczy że tak mogli.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2006, 11:08

pamiętaj też że jeśli na zebranie przyszli właściciele posiadający np.2% udziałów w nieruchomości wspólnej, to zebraniu musi się odbyć - o ile zwołano je prawidłowo.
Podjęte uchwały będą wynuikiem głosów oddanych częściowo i na zabraniu i np. u pana w domu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 czerwca 2007, 18:58

Na zawiadomieniu o zebraniu nie ma potrzeby przepisywania treści art. 23. ust.1 u.w.l. Decyzję o uzupełnieniu głosów na zebraniu drogą indywidualnego zbierania podejmuje przewodniczący zebrania. Uchwała podjęta drogą mieszanego głosowania (na zebraniu i drogą indywidualnego zebrania głosów) wchodzi w życie nie z chwilą powzięcia informacji o jej treści, co ma miejsce w momencie oddawania głosu lecz z chwilą jej doręczenia WSZYSTKIM właścicielom (art. 23 ust. 3 u.w.l.). Dlatego Zarząd (Zarządca) powinien mieć dowód jej doręczenia.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 czerwca 2007, 19:46

Popieram swojego przedmówcę Pana Henryka IV. Kłopot z tym zawsze straszny. Co z tego,że mamy rację jak nie mamy czasu !!! Brakuje tutaj pomiędzy Sądem a wspólnotą, ciała pośredniego np.Kolegium Wspólnotowego, któreby określało swoje stanowisko w konfliktowych sprawach, ale nie ORZECZNICTWO. Quest

Zgłoś | Cytuj | Link

10 lutego 2008, 03:34

:!: Bardzo proszę Pana Henryka IV o ustosunkowanie się pod tematem "Remont balkonów we Wspólnocie Mieszkaniowej".
Bilunia

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Wpisanie do KRD Liczba postów: 20 Grupa: Wspólnoty m... Ile kosztuje taki wpis?
  • Odśnieżanie Liczba postów: 17 Grupa: Wspólnoty m... W poszukiwaniu chlorku magnezu przeznaczonego do zwalczania śliskości spowodowanej gołoledzią, lodem, ubitym śniegiem itd. polecam zajrzeć do https://www.sol-d...
  • Zabudowa balkonu Liczba postów: 136 Grupa: Wspólnoty m... Jak zabudowujecie balkon to tutaj https://gardenspace.pl/meble-balkonowe macie ofertę na meble i dodatki do niego. Ja długo szukałem czegoś do siebie i dopiero....
  • Firma sprzątająca Liczba postów: 46 Grupa: Wspólnoty m... Airozone ozonowało moje mieszkanie i teraz wnętrze jest wolne od nieprzyjemnych zapachów, a ja mogę cieszyć się czystym powietrzem . Naprawde polecam wam zapozn...
  • Zarządzanie i Administracja Nieruchomościami Liczba postów: 68 Grupa: Wspólnoty m... Berberis ma mnóstwo funkcji związanych z zarządzaniem. Po prostu zróbcie to tak, aby to miało ręce i nogi, sensownie to poukładajcie. Nic się nie zmieni z dnia....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19427 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 467

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >