Lamparkiet

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

17 grudnia 2008, 11:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Musze powiedziec, że pierwszy raz się spotkałem z takim czymś :

http://fulmen.nas.pl/index.php?k1,strong-lamparkiet-strong
Interesuje mnie czym się różni np od paneli, finishparkietu...

Jeżeli to nie problem proszę o wytłumaczenie...

dziękuję...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2008, 19:44

google twoim przyjacielem

Użytkownik napisał: Co to znaczy lamparkiet

Po ułożeniu wygląda on tak samo jak parkiet tradycyjny; różnicę łatwiej można zauważyć przed ułożeniem posadzki. Deszczułka - tu nazywana lamelką - ma bowiem gładkie krawędzie, bez pióra i wpustu. Jest również cieńsza niż tradycyjna deszczułka; "odcięta" została ta część, która w normalnej deszczułce znajduje się pod piórem - lamelka ma zaledwie 10 mm grubości (dla porównania - zwykła deszczułka - 22 mm). Podobna jest natomiast ich długość i szerokość.

Ponieważ lamelki nie mają pióra ani wpustu, nie łączy się ich między sobą, tylko mocno przykleja do podłoża. Stosuje się do tego nowoczesne poliuretanowe kleje dwuskładnikowe.

Lamparkiet jest o blisko 20-30 proc. tańszy od zwykłego parkietu, jednak mało osób się na niego decyduje, a to dlatego, że jest... zbyt mało rozpowszechniony. Warto go polecić przede wszystkim tym, którzy chcą, żeby podłoga w ich domu miała taki sam poziom, a połączenie parkietu z terakotą było niemal niezauważalne. zrodlo: "CZTERY KATY"

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 stycznia 2009, 13:42

Od jakiegoś czasu moim przyjacielem jest również sklep internetowy www.fulmen.nas.pl

Kupiłem parkiet w tym sklepie, szybka przesyłka, dobra cena, fachowa pomoc, zero problemów !

REWELACJA ! Polecam innym

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2009, 12:23

Również kupowałem w www.fulmen.nas.pl

Z tym, że jestem z Warszawy i odebrałem osobiście, bardzo solidna firma

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2009, 16:03

A ja jeśli mogę polecić... to polecam parkiet... żadne panele, finiszkupa itd... wszytsko się zużywa ... a parkiet, deski czy mozaike można chociaż wycyklinować... i tutaj bym polecił firmę która wykonała mi parkiety www.cyklinowanko.pl
oczywiście pod warunkiem, że jesteście z okolic Wrocławia... chociaż z tego co wiem goscie wykonuja swoje prace w calej polsce... dość młoda ekipa ok 30l ale z bardzo dużym doświadczeniem... wybrali mi wzór parkietu (drzewo merbau - czy jakos tak: ) wycyklinowali i naprawde wyglada to bosko!
U moich rodzicow w domu były panele (po ok 4-5) latach nadaja sie tylko do wyrzucenia, a gwarancja ktora byla niby na 25 lat- uslyszelismy tyle... " podloga byla zle pielegnowana" i co wy na to :D? Pozdrowienia

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2009, 18:21

Witam,
Ja też polecam tradycyjne parkiety. Nie ma to jak klasyka. Sprawdza się zawsze i wszędzie...
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

22 kwietnia 2009, 14:31

ŁAdne sa jeszcze parkiety zz bambusa-oczywiscie lakierowane http://www.fulmen.nas.pl/index.php?p213,parkiet-lakier-bambu s-15x116x960-horyzont-strong-hand-scraped-strong

Zgłoś | Cytuj | Link

28 kwietnia 2009, 12:19

Witam wszystkich ja zrobiłem zakupy w lublinie firma nazywa się Budgor (ich strona to www.budgor.com)super jakość i obsługa.Z tegoco mi wiadomo posiadają w sprzedaży głównie dąb ale i inne gatunki wchodzą w ich ofertę w razie pytań lub pomocy proszę o maila artkky@wp.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

29 października 2009, 19:16

a mnie nie podoba się reklamowanie produktów i usług na forum i udzielanie pseudo rzeczowych informacji

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lutego 2012, 01:02

Stary temat, ale postanowiłam się dołączyć. Szukałam długo dobrego parkieciarza i znalazłam w tym temacie. Chcę również wszystkim polecić firmę Pana Piotra www.cyklinowanko.pl z Wrocławia. Ułożyli mi piękny parkiet dębowy, wycyklinowali i polakierowali. Dziś patrzę na niego i aż mi się buzia uśmiecha :) Polecam !!!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 579

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >