offline Kaskader majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline olampa majster
|
Właściwe oświetlenie jest sprawa indywidualnego odbioru.
Właściwe oświetlenie zależne jest od wielu czynników,
kolor ścian, podłóg, mebli. Czy ma mbyć rozproszone, czy
ostre punktowe. Mogę dać wskazówkę aby uzyskać
światło przyjemne to średnio potrzebne jest 10W na metr
kwadratowy. Jasne światło to 17W na metr kwadratowy i
bardzo jasne to 25W na metr kwadratowy. Ja posiadam taką
małą łazienkę bez okna i mam tam 4 halogeny po 50W i
jeden 35W nad lustrem i dla mnie jest ok bardzo dobre
światło. |
| |
Reklamy Google | |
offline bestyjon majster
|
ooooo proszę przy okazji i ja się dowiedziałem czgoś pożytecznego :) Miałem podobny problem,,, a czy podobnie jest z kuchnią? Bo jak wiadomo jak ktos nie ma nowocześnie urządzonego mieszkania to niektórzy maja te długie świetlówki, czy to jeszcze dobre rozwiązanie? |
| |
offline berserker inżynier
|
|
| |
offline MORDIMER inżynier
|
Mam o tyle dobrą sytuację, że mam małe okno.
Zainstalowany jest plafon z żarówką 60W - nie jest to
światło do czytania ale dla mnie wystarczające. Nad
lustrem dodatkowy kinkiet, pomocny np. przy goleniu. Dobrze
jeżeli są jasne płytki, które pomogą rozjaśnić
pomieszczenie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Domele_pl doświadczony
|
|
| |
offline majka1 fachowiec
|
|
| |
offline MyLed_com_pl doświadczony
|
|
| |
offline balonik doświadczony
|
Jako oświetlenie do łazienki polecam oświetlenie ledowe, ponieważ pobiera mało prądu a stosując paski ledowe można ciekawie podświetlić meble, wnęki czy półki. Stosując paski ledowe je pod wanną, nad prysznicem, we wnękach uzyskujemy elegancję i podkreślamy walory estetyczne. |
| |
offline Deeen doświadczony
|
|
|
Łazienka bez okna
«
Powrót do grupy: Oświetlenie wnętrz
Ostatnio na forum
- Jaka lampa do salonu? Liczba postów: 37 Grupa: Oświetlenie... Wszystko co potrzebne do wystroju domu lub jego wyposażenia znajdziesz w tym sklepie https://gdonline.pl/UpFun/pr/88 Jest to azjatyckie centrum handlowe więc w....
- barek i alkohole Liczba postów: 57 Grupa: Oświetlenie... Czy ktoś może polecić sprawdzone miejsce w Warszawie, gdzie można skorzystać z profesjonalnego odtrucia alkoholowego? Zależy mi na bezpieczeństwie i profesjonal...
- czy takie lampy są znów modne Liczba postów: 112 Grupa: Oświetlenie... Mega interesujące lampy drewniane widziałem tutaj: https://eco-deco-art.pl/lampy/. Lampy jednak bardzo nietypowe i robione ręcznie na zamówienie. Cena jednak wy...
- OBZOR - włączniki i gniazda Liczba postów: 24 Grupa: Oświetlenie... Niestety ja póki co jeszcze tych rozwiązań nie znam ale za to chcę powiedzieć, że całkiem istotną sprawą jest to aby wiedzieć również jak ważną sprawą jest to a...
- Świetliki dachowe Liczba postów: 4 Grupa: Oświetlenie... Rownież szukam opinii na temat takiego systemu doświetlania pomieszczeń. W najbliższym czasie będę musiał podjąć decyzję - inwestować w coś takiego, czy odpuści...