offline fortitudo moderator
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline LazienkiABC_pl majster
|
Niestety wynajmowanie mieszkania na dłuższy okres nie jest zbyt dobre. Często kwota, którą się płaci za wynajem niewiele różni się od raty kredytowej, dlatego warto przemyśleć kwestię kupna. Zupełnie inaczej płaci się pieniążki, wiedząc, że idą na własne mieszkanie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Drake90 majster
|
|
| |
offline Atlantic Polska fachowiec
|
Jasne, że na swoje. Wynajmowałem przez 3 lata, a od 3 lat mam hipotekę na 30 lat. Liczę, że kiedyś spłacę wcześniej, warto przy umowie położyć nacisk na tą kwestię tj. kosztów przy ew. wcześniejszej spłacie. Ja w tej sytuacji muszę zaplacić parę tys., ale i tak to byłoby opłacalne. |
| |
offline Zykfryd kierownik
|
Patrząc perspektywicznie, znacznie bardziej opłacalny jest zakup mieszkania. Szczególnie obecnie, kiedy obowiązuje program Mieszkanie dla młodych, dzięki któremu można otrzymać dofinansowanie na jego zakup. Bardzo korzystne rozwiązanie. |
| |
Reklamy Google | |
offline tomaszz majster
|
Tak, jasne, że lepiej zainwestować w zakup mieszkania niż ciągle je wynajmować. Jeśli chodzi o MdM, to szkoda, że limity cen za metr za nowe mieszkanie są tak niskie, że w większości miast albo nie ma po prostu takich inwestycji, albo są one dostępne gdzieś pod miastem. |
| |
offline charlotte160 kierownik
|
Zdecydowanie lepiej kupić. W mojej miejscowości ceny najmu wynoszą tyle co rata kredytu. Nie ma sensu marnować pieniędzy. Obecnie szukam mieszkania na http://www.ihouse.pl/szczecin/sprzedaz/mieszk anie i patrząc na ceny widzę że gdybym poszła po rozum do głowy jakiś czas temu to miałabym połowę rat spłaconą a tak traciłam pieniądze na wynajem małej kawalerki. |
| |
Gość: Qwer praktykant |
|
| |
Gość: Qwer praktykant |
|
| |
offline Victori_pl fachowiec
|
|
|
Lepiej kupić czy wynająć mieszkanie?
«
Powrót do grupy: Porady i opinie
Ostatnio na forum
- projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
- czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3756 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
- jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...
- jaką firmę w Poznaniu wynająć do przeprowadzki Liczba postów: 185 Grupa: Porady i op... Większość osób, przynajmniej raz w życiu, czeka przeprowadzka. Nie jest to nic przyjemnego, ale takie zadanie można skutecznie ułatwić. Kiedy do przetransportow...
- Przeprowadzka - Kraków Liczba postów: 26 Grupa: Porady i op... Moim zdaniem przeprowadzka może być stresującym i przytłaczającym doświadczeniem, zwłaszcza jeśli próbujesz zrobić to wszystko na własną rękę. Dlatego warto wzi...