Lokata

« Powrót do grupy: Trudne tematy

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

12 kwietnia 2014, 12:51

Zgadzam sie: good 0 bad

W jakim banku warto jest obecnie założyć lokatę? Jak sprawdzałem banki raczej nie oferują już wysokooprocentowanych lokat, które osiągają max 4 - 5 % w skali roku.
Ten kalkulator lokat zresztą pokazał mi , że nawet przy zainwestowanej dużej sumie biorąc pod uwagę podatek Belki zysk nie będzie tak wysoki...
Niemniej lepsze to niż trzymanie pieniędzy w skarpecie ;) Co byście mi doradzili?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 kwietnia 2014, 19:36

Moim zdaniem warto jest poczytać na temat obligacje korporacyjne czy lokata strukturyzowana. Jak się okazuje, już od jakiegoś czasu lokaty mają swojego konkurenta w postaci obligacji korporacyjnych, których poziom ryzyka jest często taki sam przy wyższym stopniu oprocentowania. Więc warto zastanowić się która forma lokowania kapitału jest korzystniejsza.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 czerwca 2014, 17:46

Przed podjęciem decyzji ,moim zdaniem należy porównać oferty różnych banków i dopiero wybrać odpowiednią dla siebie lokatę. Według nie dobrą porównywarką lokat jest open finance. Na miejscu można sprawdzić oferty z kilkunastu banków .

Zgłoś | Cytuj | Link

20 czerwca 2014, 18:00

A czy ich usługi są bezpłatne?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 sierpnia 2014, 22:48

Wiesz z tego co czytałam na tej stronce http://www.comperia.pl/lokaty_bankowe to Idea Bank ma obecnie najatrakcyjniejszą ofertę 4,75% .Zerknij sobie poczytaj , porównaj na pewno na którą się zdecydujesz .Kokosów może nie ma ale jest to najbezpieczniejsza forma oszczędzanie niż trzymanie kasy w skarpecie .

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 maja 2015, 09:33

Ja własnie też chcę wrzucić kasę na lokatę. Ale nie mam konta w banku, a czytałam, ze lepiej jest mieć konto w danym banku bo lepsza oferta. Koleżanka polecała mi konto smart bank, bo mówi,ze ciekawe rozwiązania itp.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 czerwca 2015, 11:22

Jakie oprocentowanie?

Zgłoś | Cytuj | Link

19 czerwca 2015, 14:45

A ja znalazłam ciekawy artykuł na temat kont oszczędnościowych, może komuś się przyda: http://www.biznes-desk.pl/artykul/183,Krotkie _repetytorium_na_temat_kont_oszczednosciowych#dalej

Zgłoś | Cytuj | Link

21 czerwca 2015, 14:46

Kurcze teraz to problem, znaleźć dobrą lokatę, są tak marnie oprocentowane i z reguły na podobnym, niskim poziomie.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 stycznia 2016, 17:41

Kwestia tego, gdzie szukasz, bo takich miejsc jest naprawdę dużo w sieci i nie tylko dla prywatnych użytkowników, ale też dla firm jak np. tutaj https://www.ideabank.pl/uslugi-dla-firm można poczytaj. A najlepiej to iść do oddziału i tam się poradzić.

Ten post był edytowany przez januszko dnia: 20 stycznia 2016, 17:43
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Fotowoltaika a Sauna Liczba postów: 9 Grupa: Trudne tema...
  • Akcesoria drogowe Liczba postów: 12 Grupa: Trudne tema... Niebezpieczny zakręt wymaga nie tylko odpowiednich znaków drogowych, ale również dodatkowych zabezpieczeń, takich jak bariery ochronne. Znaki ostrzegawcze powin...
  • Zakład pogrzebowy Liczba postów: 107 Grupa: Trudne tema... kwiaty sztuczne na cmentarz jest to bardzo dobrym rozwiązaniem
  • Rower i małe dziecko Liczba postów: 267 Grupa: Trudne tema... Wiecie, możecie też sprawdzić sobie propozycje na rowery używane warszawa w sklepie Wygodny Rower. Tam macie szeroki wybór także według mnie k...
  • Rozwód Liczba postów: 125 Grupa: Trudne tema... Chcesz dodać odrobinę pikanterii do swojego życia intymnego? сексшоп to miejsce, gdzie znajdziesz wszystko, czego potrzebujesz, aby rozbudzić swoje zmysły. Boga...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19436 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 182

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >