MALOWAĆ OKNA?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

13 kwietnia 2011, 14:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
biorę się niedługo za remont piętra domu, dosyć poważny i z żoną wymyslilismy sobie kolorowe okna...mamy teraz plastikowe białe, zastanawiam się czy da się coś z tym zrobić, jesli jest to mozliwe to czym? bo ja nie mam kompletnego pojecia...myslalem, zeby je wytrzec papierem sciernym, ale nie wiem czy sie oplaca..jakies rady?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 kwietnia 2011, 12:22

ale dlaczego papierem ściernym? są na rynku dostępne podkłady do malowania pcv, ale są też specjalne farby do malowania plastikowych okien co jest chyba wygodniejsze

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 kwietnia 2011, 11:49

aha, ok, zielony jestem w tym temacie, także może mógłbyś mi polecić jakiś dobry, sprawdzony produkt?

Zgłoś | Cytuj | Link

18 kwietnia 2011, 09:05

Polecam farbę DIAMONDHARD 8-1500 już nie jedna osoba malowała nią okna, bo suma summarum, ale koszt kupna farby jest o wiele niższy niż kupno samych okien kolorowych

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2011, 19:51

ja co prawda nie malowalem ale widzialem ze maja takie farby we fluggerze a jest to raczej bardzo solidny producent, wiec mysle ze moge Ci je smialo polecic

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 kwietnia 2011, 14:36

okna już pomalowane, wyrobiliśmy się akurat przed świętami...dzięki mario_kruk hehehe przed Twoim komentarzem jeszcze byłem właśnie w sklepie fluggera i kupiłem;) w odcieniu ciemno czerwonym, efekt jest lepszy niż oczekiwaliśmy, także mogę polecic;)

Zgłoś | Cytuj | Link

24 kwietnia 2011, 01:41

to sie ciesze ze moglem jakos pomoc :)

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2011, 10:06

wykańczanie wnętrz Spotkałem się już z taka farba jest to "płynny plastik" tak można to przetłumaczyć na nasze, ale było to na zgniłym zachodzie i nie wiem czy już dotarło to ustrojstwo do naszego kochanego kraju. poszukaj w zachodnich firmach które maja u nas siec sprzedaży.Widziałem też kiedyś taki "płynny plastik: w OBI. Chyba nawet w promocji był Produkcja bodajże niemiecka. Ale czy da się tym pomalować okna PCV? Ja bym tego nie robił. Jeśli już musisz - to może taką samoprzylepną okleiną?

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2011, 15:21

ale ja już te okna pomalowałem;)...spójrz kilka postów wyżej;)

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2011, 12:29

i nawet obylo sie bez plastiku w płynie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 361

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >