Mała kuchnia - nasze pomysły na poradzenie sobie

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8  ▸

22 czerwca 2021, 10:18

Zgadzam sie: good 0 bad

Ciężko jest ogarnąć małą kuchnię, sama niedawono miałam ten problem. Jeżeli chodzi o zmywarkę to ja zakupiłam electroluxa z technologią airdry. Spokojnie wcisnęłam ten sprzęt do kuchni, a zmywarka jest niesamowita. Doskonale czyści, nie ma ani jednego zacieku.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 października 2021, 21:38

Szanowni Państwo,
W małych pomieszczeniach warto unikać zabierających miejsce dekoracji ścian. Kuchnia jest pomieszczeniem o podwyższonej wilgotności. Do aranżacji jej ścian można zastosować gładź wapienną Śnieżka Acryl-Putz® RV13 Renova. Gładź minimalizuje ryzyko rozwoju pleśni i grzybów. Łatwo się nakłada, jest elastyczna, nie pęka. Tworzy estetyczną powierzchnię, gotową do dalszych prac wykończeniowych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 października 2021, 14:01

U mnie kuchnia jest nie tylko mała, jak to w blokach ale także dodatkowo ciemna. Praktycznie przez większą część dnia trzeba świecić światłem. Macie jakieś sposoby, aby sobie z tym poradzić? Nie wiem, może jakieś dodatkowe okienku u góry? Dziwnie jest tak o 13 włączać u siebie światło. No i to sporo kosztuje

Zgłoś | Cytuj | Link

13 października 2021, 15:13

Przede wszystkim wszystko pod wymiar powinno się robić. Każdą możliwą przestrzeń wykorzystać np. ostatnio montowałem drzwi do spiżarni, bo ktoś nad kuchnią miał antresolę i schody niejako były jedną ze ścian kuchni. Pod nimi wyszła fajna zabudowa. Weszły tam składane drzwi z Erkado aby nawet przy otwieraniu spiżarni skrzydło zajmowało jak najmniej miejsca. Patentów tyle ile ludzi i pomieszczeń. Tak czy inaczej - każdy skrawek należy wykorzystać. Nie polecam robić rozwiązań w stylu jedno muszę wyjąć aby dostać się do drugiego. To w praktyce tylko denerwuje a nie ułatwia życia.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2021, 14:50

Mała kuchnia to mało miejsca. Znam taką. Najlepiej usiąść do pomysłu z projektantem, bo znajdzie najlepsze rozwiązania w takiej przestrzeni. W dużych kuchniach nic nas tak do końca nie ogranicza, a w małych jednak jest to pewien kompromis miedzy ilością szafek a blatami. I sprzętem. Nie da się mieć wszystkiego. Pomyśl też u multifunkcyjnych urządzeniach. Może piekarnik SP 34 PM Solgazu? To piekarnik, mikrofala i parowar w jednym. Zajmuje jedną przestrzeń w kuchni a masz jakby nie patrzeć trzy urządzenia.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 listopada 2021, 22:05

No ja to mebli szukam do mojej kuchni takich z połyskiem, może wiecie gdzie jest duży wybór takich kompletów? Tutaj https://www.gama-sklep.com.pl/a/183-meble-kuc henne-polysk już ofertę sprawdziłam i możliwe że zamówię bo kilka mi wpadło w oko mebli stylowych. Wybór mają tam naprawdę duży.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2021, 19:31

Użytkownik kosier64 napisał: Mała kuchnia to mało miejsca. Znam taką. Najlepiej
usiąść do pomysłu z projektantem, bo znajdzie najlepsze
rozwiązania w takiej przestrzeni. W dużych kuchniach nic
nas tak do końca nie ogranicza, a w małych jednak jest to
pewien kompromis miedzy ilością szafek a blatami. I
sprzętem. Nie da się mieć wszystkiego. Pomyśl też u
multifunkcyjnych urządzeniach. Może piekarnik SP 34 PM
Solgazu? To piekarnik, mikrofala i parowar w jednym. Zajmuje
jedną przestrzeń w kuchni a masz jakby nie patrzeć trzy
urządzenia.

Maja fajne rozwiązania. Nie tylko piekarniki. Chociaż ten to idealne rozwiązanie w takiej małej kuchni. Typowe do kawalerki. nie znam innego rozwiązania, które oferowałoby te 3 funkcje w jednym urządzeniu. Kojarzę piekarniki z funkcją gotowania na parze. No ale to już bez mikrrofali.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 listopada 2021, 11:29

No takie piekarniki to świetna opcja. Dzięki nim traci się znacznie mniej miejsca.

Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2021, 07:51

Nawet i w małej kuchni bez kłopotu mógłby zagościć kamienny blat. W tym wszystkim jednak najważniejsze to wiedzieć, komu zlecić jego wykonanie. Ja sam osobiście zawierzyłem te zadanie do zakładu kamieniarskiego https://www.kamieniarzguzik.pl/uslugi/blaty . Zrealizowali bardzo charakterystyczny dodatek do tego wnętrza, na którym w znacznym stopniu przygotowujemy posiłki. Nie wspominając o charakterystycznych walorach wizualnych!

Zgłoś | Cytuj | Link

23 listopada 2021, 16:55

W każdej kuchni, nawet tej małej potrzebne są akcesoria do gotowania. Ja wam polecam je od tego https://gerlach.pl/patelnie producenta od którego ja zamawiałem do siebie. Zadowolony z nich jestem bo są solidne i stylowe, widać że przykładają dużą wagę do jakości.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Oświetlenie do domu Liczba postów: 81 Grupa: Ciekawe pom... Całe oświetlenie do mojego domu zamówiłem w sprawdzonym, polecanym mi sklepie internetowym z oświetleniem Luminis, gdzie znajdziecie oświetlenie do salonu i wie...
  • Meble metalowe do domu Liczba postów: 41 Grupa: Ciekawe pom... Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy Royal Factory - producent mebli biurowych , która zajmuje się projektowaniem, p...
  • Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
  • Pomysł na wakacje Liczba postów: 613 Grupa: Ciekawe pom... Odkąd mam ładną karnacje, to wybieram ciepłe kierunki. Dzięki stosowaniu melanotan https://melanotan.biz/ nie muszę martwić się o swoją bladą karnacje i cieszę....
  • Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 129 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 504

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >