Gość: Sara praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline e-Rzecznik Śnieżka fachowiec
|
Szanowni Państwo, |
| |
Reklamy Google | |
offline oliwia1212 praktykant
|
U mnie kuchnia jest nie tylko mała, jak to w blokach ale także dodatkowo ciemna. Praktycznie przez większą część dnia trzeba świecić światłem. Macie jakieś sposoby, aby sobie z tym poradzić? Nie wiem, może jakieś dodatkowe okienku u góry? Dziwnie jest tak o 13 włączać u siebie światło. No i to sporo kosztuje |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Przede wszystkim wszystko pod wymiar powinno się robić. Każdą możliwą przestrzeń wykorzystać np. ostatnio montowałem drzwi do spiżarni, bo ktoś nad kuchnią miał antresolę i schody niejako były jedną ze ścian kuchni. Pod nimi wyszła fajna zabudowa. Weszły tam składane drzwi z Erkado aby nawet przy otwieraniu spiżarni skrzydło zajmowało jak najmniej miejsca. Patentów tyle ile ludzi i pomieszczeń. Tak czy inaczej - każdy skrawek należy wykorzystać. Nie polecam robić rozwiązań w stylu jedno muszę wyjąć aby dostać się do drugiego. To w praktyce tylko denerwuje a nie ułatwia życia. |
| |
offline kosier64 doświadczony
|
Mała kuchnia to mało miejsca. Znam taką. Najlepiej usiąść do pomysłu z projektantem, bo znajdzie najlepsze rozwiązania w takiej przestrzeni. W dużych kuchniach nic nas tak do końca nie ogranicza, a w małych jednak jest to pewien kompromis miedzy ilością szafek a blatami. I sprzętem. Nie da się mieć wszystkiego. Pomyśl też u multifunkcyjnych urządzeniach. Może piekarnik SP 34 PM Solgazu? To piekarnik, mikrofala i parowar w jednym. Zajmuje jedną przestrzeń w kuchni a masz jakby nie patrzeć trzy urządzenia. |
| |
Reklamy Google | |
offline olek992 fachowiec
|
No ja to mebli szukam do mojej kuchni takich z połyskiem, może wiecie gdzie jest duży wybór takich kompletów? Tutaj https://www.gama-sklep.com.pl/a/183-meble-kuc henne-polysk już ofertę sprawdziłam i możliwe że zamówię bo kilka mi wpadło w oko mebli stylowych. Wybór mają tam naprawdę duży. |
| |
offline sacheba doświadczony
|
|
| |
offline pozytywka fachowiec
|
|
| |
Gość: agcuk praktykant |
Nawet i w małej kuchni bez kłopotu mógłby zagościć kamienny blat. W tym wszystkim jednak najważniejsze to wiedzieć, komu zlecić jego wykonanie. Ja sam osobiście zawierzyłem te zadanie do zakładu kamieniarskiego https://www.kamieniarzguzik.pl/uslugi/blaty a> . Zrealizowali bardzo charakterystyczny dodatek do tego wnętrza, na którym w znacznym stopniu przygotowujemy posiłki. Nie wspominając o charakterystycznych walorach wizualnych! |
| |
offline kej_say fachowiec
|
W każdej kuchni, nawet tej małej potrzebne są akcesoria do gotowania. Ja wam polecam je od tego https://gerlach.pl/patelnie producenta od którego ja zamawiałem do siebie. Zadowolony z nich jestem bo są solidne i stylowe, widać że przykładają dużą wagę do jakości. |
|
Mała kuchnia - nasze pomysły na poradzenie sobie
«
Powrót do grupy: Ciekawe pomysły
Ostatnio na forum
- Oświetlenie do domu Liczba postów: 81 Grupa: Ciekawe pom... Całe oświetlenie do mojego domu zamówiłem w sprawdzonym, polecanym mi sklepie internetowym z oświetleniem Luminis, gdzie znajdziecie oświetlenie do salonu i wie...
- Meble metalowe do domu Liczba postów: 41 Grupa: Ciekawe pom... Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy Royal Factory - producent mebli biurowych , która zajmuje się projektowaniem, p...
- Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
- Pomysł na wakacje Liczba postów: 613 Grupa: Ciekawe pom... Odkąd mam ładną karnacje, to wybieram ciepłe kierunki. Dzięki stosowaniu melanotan https://melanotan.biz/ nie muszę martwić się o swoją bladą karnacje i cieszę....
- Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 129 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...