Przede wszystkim meble pod wymiar. Pomyśl jakie chcesz dokładnie, na co przeznaczyć najwięcej miejsca. Dodatkowo garnki - najlepiej ze zdejmowaną rączką. Wszystko trzymać w pudełkach a nie torebkach, będzie i porządek i więcej się zmieści. Co do fajnych rzeczy jeszcze, to zamaist kafelków na scianie nad blatem ochronne laminowane panele, ja mam takie w kuchni i się super sprawdzają: http://paneledokuchni.pl/ . Bo o wzorze decydujesz sama, więc podkreśli styl Twojej kuchni :)
Gość: Ewunia praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline kwieczko fachowiec
|
Meble na wymiar jak najbardziej, ale tez mądre granie
kolorystyką i oświetleniem. |
| |
Reklamy Google | |
offline Kamilameble.pl fachowiec
|
Do małej kuchni warto zastosować przede wszystkim jasne
kolory na ścianach tak aby optycznie ją powiększyć. Poza
tym polecam też jasny kolor podłogi oraz mebli, plus kilka
kontrastujących ze sobą dodatków aby całość miała
sens i odpowiedni wymiar. |
| |
offline stropek inżynier
|
|
| |
offline bejzel praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
Duża kuchnia to większego problemu nie ma, ale przy
tradycyjnych pomieszczeniach blokowych trzeba się trochę
aranżacyjnie pogimnastykować. |
| |
offline Martta doświadczony
|
Przede wszystkim w małych kuchniach najlepiej postawić na meble na wymiar i organizację przechpowywania rzeczy w taki sposób, aby można było szybko coś wziąć i nie trzeba wyjmować miliona rzeczy z półki. Poza tym kolory - unikać ciemnych, dużych fototapet czy zdobień. Można próbować optycznie powiększyć kuchnię światłem, ale nie da to niestety spektakularnego efektu. Najlepiej poczytać sobie na blogach i portalach wnętrzarskich o tym, jak się do tego zabrać :) Ja czasami odwiedzam homebook, ikea i http://dekoracja-wnetrz.pl/. I trzeba się liczyć z trochę większymi kosztami, bo przeważnie takie kuchnie nie mają standardowych wielkości, co utrudnia dobranie sprzętu AGD i mebli. |
| |
Gość: lenka38 praktykant |
Sama mam małą kuchnię i to prawda, że odpowiednio dobrane kolory optycznie powiększają pomieszczenie. Ważne jest również odpowiednie oświetlenie no i powierzchnia do przechowywania niezbędnych akcesoriów i produktów. Większość swoich rzeczy do kuchni włącznie z oświetleniem kupiliśmy w sklepie galerialimonka.pl, mają naprawdę fantastyczne wręcz genialne pomysły na przechowywanie dzięki czemu zyskałam sporo wolnej powierzchni w i na szafkach. |
| |
offline Doromiszak praktykant
|
|
| |
|
Zgadza się dlatego taki styl jak w poniższej aranżacji od
Decoroom są teraz najbardziej na czasie. |
|