Mala lazienka: wanna/prysznic?

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

26 lipca 2016, 20:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja mam prysznic. Zajmuje mniej miejsca. Kąpiel zajmuje mniej czasu niż gdybym miała wannę. W wannie jednak można coś przeprać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 sierpnia 2016, 20:55

Nie przesadzajmy jak sobie poszukasz na silla to masz wanny profilowane, które też nie muszą zajmować dużo miejsca, a jak dobrze wiemy komfort w wannie, a pod prysznicem to są dwa różne światy. Moim zdaniem wanna to bardzo fajna opcja szczególnie tego typu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 sierpnia 2016, 17:02

jak łazienka jest bardzo malutka, to rzeczywiście prysznic to jedyne wyjście, ale wanna zawsze będzie praktyczniejsza

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2016, 08:45

Czy masz dużą bądź małą łazienkę najlepiej sprawdza się wanna bo możesz mieć prysznic jak i kąpiel.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 sierpnia 2016, 09:52

Zdecydowanie moim zdaniem warto zrobić prysznic bo jest praktyczniejszy. Zamontujesz taki panel prysznicowy i będzie naprawdę fajnie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 września 2016, 11:43

Ja mam bardzo malutką łazienkę, dosłownie mieści się tylko to umywalka z szafką, szafka na brudne ciuchy, kabina i kibelek. Zdecydowałem się na wstawienie kabiny prysznicowe półkolistej, żeby zaoszczędzić minimum miejsca. Do tego jest bardzo niska, żeby optycznie dawać większą przestrzeń. Polecam takie rozwiązanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2016, 19:22

W małej łazience lepiej spisze sie prysznic, aczkolwiek ciężko jest zrezygnować z wanny.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 września 2016, 23:07

Ja myślę że dobrą sprawą są nawannowe parawany, mamy wtedy możliwość kąpieli i wzięcia prysznica. Jak firma sprzątająca skończyła u mnie sprzątanie po remoncie, mam teraz mniej sprzątania po prysznicu w wannie. Ja posiadam parawan z Radaway, dużo jest ich na rynku, a radaway robi konkretnie pod wymiar. Dużo z Radaway'a znajduje się w sklepach internetowych. Dodatkowym atutem jest to, że Radaway robi produkty na zamówienie i wysyłkajest gratis. Mówię o tym, bo zobaczyłem tam jeszcze jedną nowość, zabudowę wannową, którą montuje się nie na wannie, ale przy niej. Też może być ciekawa nowość

Ten post był edytowany przez frankmank dnia: 4 września 2017, 17:25
Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2016, 10:07

Przede wszystkim kabin może optycznie powiększyć łazienkę: http://blog.elements-show.pl/czy-kabina-moze-powiekszyc-lazi enke/ ale z drugiej strony każdy lubi czasem poleżeć w wannie :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2016, 13:17

Statystyki sprzedaży nie pozostawiają złudzeń: chętniej kupujemy kabiny prysznicowe i brodziki niż wanny. Ich popularność jest związana z aktywnym i szybkim życiem, jakie większość z nas prowadzi. Dzięki natryskom o wiele mniej czasu poświęcamy na zbiegi higieniczne. W grę wchodzą również spore oszczędności, ponieważ korzystając z prysznica zużywamy maksymalnie 30 litrów wody na minutę, a kąpiąc się w wannie potrzebujemy ich około 100.
Kabiny natryskowe to również idealne rozwiązanie dla osób starszych i dzieci. Przy zastosowaniu płytkiego brodzika nie ma konieczności przekraczania wysokiego progu, a wstawienie specjalnego stołeczka lub składanego krzesełka umożliwia mycie na siedząco. Głęboki brodzik z przelewem typu wannowego jest także bezpieczniejszy, bo minimalizuje ryzyko poślizgnięcia się. Z myślą o kąpieli dzieci, można go napełnić wodą, tak jak małą wannę.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Instalacje inteligentnego domu Liczba postów: 1 Grupa: Inteligentn... Szukam firmy w okolicach Myślenic, która zajmuje się instalacją systemów smart home. Ktoś zna sprawdzonych specjalistów, którzy ogarną wszystko od A do Z?
  • Praca jako technik wentylacji Liczba postów: 1 Grupa: Inteligentn... Co o tym sądzicie - https://www.viessmann.ovh/tarnobrzeg/ Czy Waszym zdaniem osoby z takim zawodem poradzą sobie w najbliższej przyszłości? I poza tym - czy tak...
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 19 Grupa: Inteligentn... Z własnego doświadczenia mogę polecić montaż moskitier na okna. To świetny sposób, żeby latem cieszyć się świeżym powietrzem bez obawy o owady w domu. U mnie sp...
  • Ogrzewanie a pompa ciepła Liczba postów: 54 Grupa: Inteligentn... Pompy ciepła stają się coraz popularniejsze, bo pozwalają uniezależnić się od drożejących paliw kopalnych. Aiwa oferuje modele z ekologicznych czynników chłodni...
  • Budowa kominka Liczba postów: 8 Grupa: Inteligentn... Budowa kominka rzeczywiście jest złożonym przedsięwzięciem, dlatego warto rozważyć nowoczesne rozwiązania, takie jak kominy systemowe. Systemy te składają się z...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19695 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 151

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >