Malowanie- farba lateksowa

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

27 lutego 2012, 13:25

Zgadzam sie: good 0 bad

hmm... no to jak w sumie to ma być? w zasadzie, tam gdzie odpadło, zostało pomalowane raz jeszcze,ale tylko te fragmenty i w całym rogu (chyba jak ta farba odpadła to została gładz) nie widać juz śladów, ażeby miała odpaść... Tylko znowu jak pomalujemy na ta farbę to nie wiem czy z malowaniem nie zacznie zrywać mi starej farby...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 marca 2012, 15:29

A powiedz mi czy możesz dodać fotkę jak to wygląda?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 marca 2012, 01:26

Problemem w tym przypadku mogą być albo te, nie do końca wysuszone z wilgoci, naroża, albo ich niezagruntowanie.
Można odczekać spokojnie kilka miesięcy, zdrapać co odejdzie i wyrównać szpachlówką Superprofi. Jeśli w międzyczasie pomieszczenie nie zostanie specjalnie zapylone - wystarczy przetrzeć ściany wilgotną gąbką i po wyschnięciu ponownie pomalować tą samą farbą z dodatkiem dobrego gruntu.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 maja 2012, 08:45

Problem, który Pani opisuje może wynikać z niestarannego odpylenia gładzi szpachlowej (ze względu na pozostały na ścianie pył farba się odspaja). Inną przyczyną może być „zeszklenie” powłoki wykonanej z farby i uni-gruntu. W celu rozwiązania problemu najlepiej będzie jeden raz pomalować całą ścianę Gruntem Polimerowym Uniwersalnym ACRYL-PUTZ®. Następnie należy zaszpachlować ubytki i przeszlifować powierzchnię papierem ściernym. Tak przygotowaną ścianę można pomalować, pamiętając o uprzednim dokładnym odpyleniu jej powierzchni.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 czerwca 2012, 15:43

Użytkownik Macia napisał: Witam serdecznie. Dodaje nowy wątek, gdyż jestem w kropce... Nie wiem, czy taki temat już był, ale przypuszczam, że nie :)

Mój problem tkwi w tym, że mieliśmy na stare tynki (dom ma około 30-40 lat) po raz pierwszy zakładaną gładz szpachlową bodajże. Na to (po wyschnięciu) biała farba z dodatkiem uni-gruntu. Po tygodniu pomalowane było farba lateksową ze snieżki barwy natury. Prawdopodobnie malarz się nie spisał. Farba w rogu, gdzie mieliśmy wilgoć zaczeła odpadać po około 4 godzinach od malowania (jak już schła) odpadały małe skrawki , gdzie odpadało zielone(kolor śnieżki)a po drugiej stronie białe. Efekt taki, że to co poodpadało, zostało zdrapane, i pomalowane jeszcze raz niestety miejscowo. Rozumiem, że muszę to zaszpachlować , żeby nie było nierówności. Ale moje pytanie w zasadzie dotyczy tego, co będę musiała zrobić, za okolo pare miesięcy, może latem, żeby wyrównać kolor, i żeby to jakos wyglądało... Są również jasne place w niektórych miejscach. Bardzo prosze o pomoc, teraz nie bedę malować drugi raz, tylko dopiero latem.
Pozdrawiam, Magdalena

Rozumiem, że mówimy o malowaniu wewnątrz budynku. Skoro jest już lato to warto sprawdzić skąd ta wilgoć na ścianach (nieocieplony budynek, podciąganie kapilarne z ścian piwnicy itd.). 1 - wyeliminować żródło wilgoci
2 - osuszyć ściany
3 - odnowić powłoke malarską

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 września 2018, 16:53

Jeśli chodzi o farby lateksowe, to bardzo dobre są produkty Styline. Znajomy mi je polecił i u nas sprawdziły się świetnie. Dużym plusem jest ciekawa paleta kolorów :) Jak ktoś jest na kupnie farb, polecam sobie sprawdzić, tu ich strona http://www.styline.eu/pl

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2018, 15:01

W kwestii wyboru farb lateksowych i nie tylko, polecam zerknąć także do nas na Outletbud.pl w razie pytań służymy swoją radą i pomocą na forum :)

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2022, 20:11

Ja lateksową farbą (dokładnie Magnat Kolorlove) malowałem niedawno sypialnię. Super efekt - kolor bardzo fajnie się prezentuje (zdecydowałem sie na odcień - kość słoniowa) i dobrze mi się nią malowało, choć nie jestem w tych sprawach ekspertem. Farba jest gęsta, wydajna i mało chlapie, natomiast świetnie kryje.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2022, 10:39

Ja do malowania wybrałam farbę właśnie lateksową a dokładnie z palety Barwy Natury - Śnieżki. Bardzo dobra farba, super kryje, nadaje się do malowania i ścian i sufitów.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lutego 2023, 18:03

Ja polemca ze śnieki farbę o słodkiej nazwie Olejek szałwiowy. Pięknie kryje i super pasuje do wielu różnych aranżacji. Super pasuje do tego taki niebieski odcień, Chabrowa polana. Połączenie tych kolorów tworzy super atmosferę w pomieszczeniu

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Architekt Liczba postów: 5 Grupa: Wykańczamy... Moja przygoda ze spinmama zaczęła się zupełnie przypadkiem - widziałem ich reklamę w tramwaju w Poznaniu. Początkowo myślałem, że to kolejna platforma, która ob...
  • gra online Liczba postów: 1 Grupa: Wykańczamy... Mój wujek z Lublina, który gra od lat w różne gry, polecił mi plinko. Na początku nie widziałem w tym nic specjalnego, ale im dłużej gram, tym bardziej mi się p...
  • Sklep internetowy Liczba postów: 244 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio trafiłam na tę pomadkę i to był strzał w dziesiątkę! Ma super kremową konsystencję, a kolor pięknie podkreśla usta. Nie wysusza, nie zbiera się w załam...
  • Mobilna wulkanizacja Poznań Liczba postów: 6 Grupa: Wykańczamy... To ja dla odmiany mogę wam podpowiedzieć- gdzie możecie kupić solidne opony motocyklowe i do wszelkich innych pojazdów... A dokładnie chodzi mi...
  • osuszacz przemysłowy w dobrym stanie -tanio Liczba postów: 4 Grupa: Wykańczamy... Z rodziną postanowiliśmy w ferie polecieć do Dubaju, dzieciaki chciały na Burj Khalifa, no to musiałem coś ogarnąć. Szukałem strony, gdzie kupię bilety bez zami...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19694 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 173

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >